Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ παρουσιάστηκε σήμερα (28/2) η ΠΑΕ Ολυμπιακός για να απολογηθεί για την ευθεία επίθεση κατά των Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία είχε αποδοθεί στην ίδια.

Ρεπορτάζ: Άρης Ασβεστάς

Συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου είχε δημοσιευθεί σε όλα τα ΜΜΕ μία διαρροή που φέρεται να είχε «δώσει» ο Ολυμπιακός και με την οποία έβαλε κατά πάντων, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «διοργανώσεις παρωδία» με αφορμή τις διαιτησίες στα ματς Λαμία-ΠΑΟΚ και Πανιώνιος-ΑΕΚ.

Ωστόσο, κατά την απολογία του και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημοσίευμα που είχαν όλα τα ΜΜΕ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αρνήθηκε ότι σχετίζεται με αυτές τις θέσεις και ειδικότερα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωταθλητής», της οποίας το ρεπορτάζ μεταφέρθηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και μέσω αυτού άσκησε την πειθαρχική δίωξη για δυσμενείς κρίσεις.

Με άλλα λόγια, έβγαλε ψεύτες όλους τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και πολύ περισσότερο αυτούς στον «Πρωταθλητή», χωρίς στην απολογία του να υποστηρίζει κάτι τέτοιο, αλλά με έμμεσο τρόπο το υπονόησε.

Τις θέσεις του Ολυμπιακού εξέφρασε ο δικηγόρος των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Χατζησαββάογλου:

«Πρόκειται για ένα άρθρο ανυπόγραφο που δημοσιεύθηκε στον "Πρωταθλητή" και προσπαθούμε να διαγνώσουμε τόσο καιρό, πώς μπορεί τόσο καιρό αυτό το άρθρο να σχετίζεται με τον Ολυμπιακό. Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι συνδέεται αυτό το άρθρο με τον Ολυμπιακό είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν σχετίζεται με τον Ολυμπιακό σε κανένα επίπεδο. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Αγραφιώτης, έκανε κι ένα είδος ΕΔΕ εντός της ΠΑΕ. Ρώτησε από το γραφείο Τύπου μέχρι και το τμήμα καθαριότητας. Τους πάντες. Μας πιστώθηκε το δημοσίευμα διά της σιωπής μας, επειδή δεν τον διαψεύσαμε. Αρνούμαστε ότι έχουμε την οποιαδήποτε σχέση. Είναι μία κατασκευή, τρομακτικά επικίνδυνη και δεν γίνεται να καταλογιστεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός», είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Αγραφιώτης: «Οποιαδήποτε ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναρτάται στο σάιτ της ΠΑΕ και για να δοθεί στη δημοσιότητα πρέπει να φέρει την υπογραφή μου».

Σε ερώτηση της έδρας αν απευθύνθηκε στην εφημερίδα, είπε: «Δεν απευθύνθηκα στην εφημερίδα. Δεν μας αντιπροσωπεύει κάτι τέτοιο, συμβουλεύτηκα και τον δικηγόρο μας και δεν ασχοληθήκαμε».

Πλέον, η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και ο Ολυμπιακός απειλείται με πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αυτό είναι το σχέδιο για να παραμείνει η Λεωφόρος: Οι αρχιτεκτονικές λύσεις που παρουσιάστηκαν στο Prime Time!

Αλαφούζος: «Υπάρχει μια καταπληκτική ιδέα για να παραμείνει η Λεωφόρος, θέμα Δήμου και Πολιτείας να την ασπαστεί»!

«Σαν να το σκέφτηκε σεναριογράφος»: Η καταπακτή, το έπος του '71 και η πίεση της Θύρας 13 όπως την περιγράφει ο Κούδας!

Πινέδα: «Μου λένε να πάω στην ομάδα τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Δεύτερος πατέρας μου ο Αλμέιδα»

Δεσύλλας: «Έχουν τεθεί προτεραιότητες για μεταγραφές και αποχωρήσεις στον Παναθηναϊκό - Οι σκέψεις για τα φιλικά»

Τσανάκας: «Ο Φορτούνης είναι η ιδανική αρχή, αλλά έπεται συνέχεια για τον Ολυμπιακό»

Ντύνεται στα κιτρινόμαυρα ο Ζούμπκοφ: Ολοκληρώθηκε το deal για ΑΕΚ-Τράμπζονσπορ, πέρασε τα ιατρικά ο Ουκρανός!

Τσορμπατζόγλου: «Σε καλή φάση οι διαπραγματεύσεις ΠΑΟΚ-Άουγκσμπουργκ για Γιαννούλη, ο παίκτης θέλει να επιστρέψει»!

Τσακίρης: «Φαίνονται τα οφέλη του τίτλου σε κινήσεις όπως του Ζούμπκοφ - Τι ισχύει για τις επόμενες μεταγραφές»

Φορτούνης: «Νιώθω απίστευτη χαρά που βρίσκομαι ξανά σε γνώριμα λημέρια, θέλω την ομάδα πολύ δυνατή σε Ελλάδα και Ευρώπη»