Μάντσεστερ Σίτι με ψυχή πρωταθλήτριας! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήγε στο «Εmirates» με μοναδικό σκοπό τη νίκη για να βάλει… μπουρλότο στη μάχη του τίτλου και τα κατάφερε, επικρατώντας 3-1 της Άρσεναλ η οποία γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ματς λιγότερο βέβαια και να μπορούν να αποσπαστούν εκ νέου από τους διώκτες τους. Παρόλα αυτά, η Σίτι πήρε μια νίκη ψυχολογίας, με τον Ντε Μπρόινε να έχει γκολ και ασίστ, τον Χάαλαντ να βρίσκει δίχτυα για 26η φορά φέτος στην Premier League και τον Γκρίλις να σκοράρει επίσης!



Το ματς


Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με την Άρσεναλ να έχει την πρώτη τελική στο 12ο λεπτό. Ο Σάκα από τα όρια της περιοχής έκανε το σουτ, με τον Άκε να διώχνει τελευταία στιγμή. Στο 16ο λεπτό ήρθε η σειρά της Σίτι να απειλήσει, όταν ο Μαχρέζ έκανε την σέντρα στον Χάαλαντ, αλλά ο Νορβηγός έκανε κακό διαγώνιο πλασέ και η μπάλα πέρασε… πλάγιο.

Η Άρσεναλ είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 22’, με τον Ζιντσένκο να κάνει την σέντρα, ο αμαρκάριστος Ενκέτια πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ με απίθανη γκολάρα, αφού ο Τομιγιάσου έκανε λάθος και ο Ντε Μπρόινε με τρομερή λόμπα νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 1-0!

Οι «κανονιέρηδες» είχαν την κατοχή και απειλούσαν και μάλιστα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 29ο λεπτό. Ο Σάκα βγήκε σε θέση βολής αλλά καθυστέρησε υπερβολικά να τελειώσει τη φάση και όταν το έκανε ο Άκε τον... μπλόκαρε. Στο 39ο λεπτό η ομάδα του Αρτέτα κέρδισε πέναλτι, αφού ο Ενκέτια βγήκε απέναντι στον Έντερσον από πλάγια θέση, πλάσαρε και συγκρούστηκε με τον Έντερσον, με τον Ακέ να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Τελικά, ο Σάκα στο 42’ εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1. Η Σίτι βέβαια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε μια τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν ο Ρόδρι έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.



Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να κυκλοφορούν όμορφα την μπάλα και να απειλούν εκατέρωθεν. Στο 57ο λεπτό η Σίτι κέρδισε πέναλτι, όταν ο Χάαλαντ κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και ο Γκάμπριελ τον ανέτρεψε μέσα από την περιοχή. Ωστόσο η φάση ελέγχθηκε, με τον Νορβηγό άσο να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης και έτσι ο ρέφερι πήρε πίσω την απόφασή του.

Στο 66ο λεπτό η Άρσεναλ είχε μια καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν ο Τομιγιάσου έκανε την σέντρα από δεξιά, με τον Ενκέτια να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση να στείλει στα δίχτυα την μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα οι «πολίτες» είχαν τη δική τους στιγμή, με τον Ντε Μπρόινε να εκτελεί το φάουλ, αλλά πρώτα ο Ρόδρι, μετά ο Άκε και στο τέλος ο Ακάντζι δεν μπορούν να σκοράρουν για το 2-1.



Η Σίτι είχε ανεβάσει ρυθμό και έψαχνε το γκολ το οποίο τελικά ήρθε στο 72ο λεπτό. Ο Χάαλαντ πήρε την κάθετη μπαλιά, έσπασε στον Γκιντογκάν και εκείνος με τη μία στον Γκρίλις που με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 2-1! Η ομάδα του Γκουαρδιόλα όμως δεν σταμάτησε εκεί και δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε κι άλλο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα, με τον Χάαλαντ με πλασέ να κάνει το 3-1 για τους «πολίτες» σε ένα γκολ… ομάδας Γκουαρδιόλα, κρύβοντας την μπάλα. Μάλιστα, αυτό ήταν το 26ο λεπτό του Νορβηγού με την φανέλα της Σίτι.

Μετά το τρίτο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, η Άρσεναλ προσπάθησε να βρει το γκολ αλλά τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και η Σίτι κρατούσε γερά, διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Κάπως έτσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έπιασε εκείνη του Μικέλ Αρτέτα, η οποία ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

MVP: Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού. Μοίρασε ασίστ στον Χάαλαντ και σκόραρε κιόλας. Γενικά ήταν πολύ δημιουργικός και μέχρι να βγει από το ματς, ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Σίτι.




Έτσι παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση από το sportfm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα... σάρωσε όλα τα βραβεία της Premier League για τον μήνα Σεπτέμβριο η Μπράιτον!

Μάντσεστερ Σίτι: Κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης ενοχής της

Premier League: Ο Γκρος νίκησε τον Κωστούλα και κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα

Αγγλική Ομοσπονδία για υπόθεση Σίτι: «Σημαντικές επιπτώσεις για την ακεραιότητα του αθλήματος»

Ρούι Πίντο: «Ο Ινφαντίνο γνώριζε από το 2014 τις παρατυπίες της Μάντσεστερ Σίτι»!

Απίστευτο: Δεύτερος παίκτης της Χαλ μέσα σε 3 εβδομάδες που τουμπάρει το αυτοκίνητό του κοντά στο προπονητικό κέντρο!

«Κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και η Ίντερ ενδιαφέρονται για τον Κωστούλα»

Teamtalk: Λίβερπουλ και Τότεναμ παρακολουθούν τον Τζολάκη

Στην αντεπίθεση η Etihad: Απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League

Η εξομολόγηση Ρίτσαρντς για την ενοχή της Σίτι: «Απόλυτα συντετριμμένος, σπαρακτική αβεβαιότητα - Νιώθω θλίψη και θυμό»