Ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, ο 29χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε έναν 24χρονο και τραυμάτισε και 2 γυναίκες, το περασμένο Σάββατο στην Αρτέμιδα.

Ο νεαρός οδηγός θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες τόσο για τον θανάσιμο τραυματισμό του 24χρονου, όσο και για τον σοβαρό τραυματισμό της 21χρονου της φίλης του, η οποία παραμένει νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο, φέροντας πολύ σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.

Από την προανάκριση της Τροχαίας και από το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι ο 29χρονος οδηγούσε με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από το όριο ταχύτητας στη Λεωφόρο Αρτέμιδος, το οποίο είναι 30 χλμ/ώρα με το κοντέρ να δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 90 χλμ/ώρα.



Επίσης, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μέτρων πριν τη φονική σύγκρουση πέρασε τη διαχωριστική λωρίδα, ενώ το όχημά του έκανε και επικίνδυνους ελιγμούς.

Στις αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη αμέσως μετά το δυστύχημα, ο 29χρονος, βρέθηκε να έχει ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 0,63 μικρογραμμάρια ανά λίτρο αίματος (ml/l), με το όριο να είναι στο 0,50ml/l.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικές εξετάσεων που θα δείξουν αν ο οδηγός είχε κάνει ταυτόχρονη χρήση και ναρκωτικών ουσιών πριν πιάσει τιμόνι.

Ο ίδιος φέρεται έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς της Τροχαίας πως στο παρελθόν υπήρξε χρήστης, ενώ το 2020 είχε εμπλακεί ξανά σε τροχαίο και είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κάνναβης.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σύγκρουση 5 οχημάτων στην περιφερειακή Δραπετσώνας - Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω διαρροής καυσίμου

Μυστήριο με τη διπλή πτώση της 27χρονης από τον 4ο όροφο στο Μαρούσι - Τι ανέφερε ο σύντροφός της

Συνελήφθη 66χρονος ο οποίος έβρισε και έσπρωξε αστυνομικό στον Πειραιά επειδή του έκοψε πρόστιμο

«Τρόμος» στις ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στη μέση του δρόμου - Δείτε βίντεο

Εντυπωσιακό βίντεο διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας από πετρελαιοφόρο κοντά στη Ρόδο

Νεκρός ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης σε ισραηλινή επιδρομή

Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές του 2027 εισηγούμαι ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή

Τούρκοι αναλυτές: «Αν οι Έλληνες θέλουν πόλεμο, είμαστε έτοιμοι όπως σε Κύπρο και Ίμια»

Artemis II: Η αποστολή φτάνει σε ιστορική προσέγγιση στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Μέση Ανατολή: Μπαράζ εκατέρωθεν επιθέσεων παρά το τελεσίγραφο Τραμπ - 10 νεκροί στον Λίβανο, θύματα σε Ιράν και Ισραήλ