Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ η Γερμανία, καθώς όχι μόνο επικράτησε εύκολα της Ουκρανίας (75-63), αλλά είχε και σε εξαιρετική κατάσταση τον Ντένις Σρέντερ που είχε 32 πόντους.

Το ματς δεν άρχισε καθόλου καλά για τους Γερμανούς, αφού οι Ουκρανοί με όπλο την εκπληκτική τους άμυνα είχαν μπλοκάρει τους αντιπάλους τους, κλείνοντας την α’ περίοδο μπροστά στο σκορ με 16-9.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στη β’ περίοδο, με τους Γερμανούς να βρίσκουν επιθετικά λύσεις, αφού ο Σρέντερ ανέβαζε ρυθμούς, αλλά η άμυνά τους δεν ήταν συνεπής, με τους Ουκρανούς να κλείνουν μπροστά στο ημίχρονο με 39-33.

Ωστόσο, στο β’ μέρος, η Γερμανία πάτησε… γκάζι, ταυτόχρονα «έσφιξε» την άμυνά της και με επιμέρους σκορ 25-8 έβαλε ουσιαστικό τέλος στο παιχνίδι και με το τελικό σκορ να κλείνει στο +12 (75-63) υπέρ των Γερμανών.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 33-39, 58-47, 75-63



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!