Αράζετε στην πολυθρόνα σας και χαζεύετε τηλεόραση. Διαβολεμένη σύμπτωση, παρακολουθείτε για 1000ή φορά τον Μπρους Γουίλις και τον Μπεν Άφλεκ να προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη…

Και ξαφνικά… ΕΚΤΑΚΤΟ: Αστεροειδής ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Γη!

Το σενάριο φαντάζει μακρινό και… τραβηγμένο, καθώς η ΝASA, ούτως ή άλλως, δεν έχει εντοπίσει κάτι απειλητικό στον ατελείωτο ορίζοντα του σύμπαντος για τα επόμενα 100 με 200 χρόνια.

Οπότε, όλα καλά για τις επόμενες έξι γενιές…

Αλήθεια, όμως, σε περίπτωση που ξεπροβάλει ένας αστεροειδής από το πουθενά… Οι επιστήμονες, βρε αδερφέ, έχουν κάνει λάθος και πλησιάζει το τέλος… Ποιο είναι το πλάνο της NASA;

Αρχικά, λοιπόν, το πρωτόκολλο αναφέρει πως πρέπει, άμεσα, μόλις εντοπιστεί ο απειλητικός αστεροειδής, να σταλεί ένα μήνυμα σε 12 συγκεκριμένους επιστήμονες.

Αυτοί, ακολούθως, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την ακριβή του θέση, την τροχιά του και την κατεύθυνσή του.

Στη συνέχεια, χρειάζεται να διευκρινίσουν ακριβώς το μέγεθός του, αλλά και το πότε και το πού θα χτυπήσει την επιφάνεια της Γης.

Τότε, και ΜΟΝΟ τότε, όταν, δηλαδή, θα είναι 100% σίγουροι για τα παραπάνω, η NASA θα ενημερώσει τον κόσμο και στη συνέχεια, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα ψάξει να βρει τον τρόπο… σωτηρίας.

Και εδώ «παίζουν» δύο σενάρια: Είτε θα γίνει προσπάθεια να χτυπήσουν τον αστεροειδή με λέιζερ, είτε θα επιχειρήσουν να τον εμβολίσουν με ένα σκάφος που θα μεταφέρει μια βόμβα, η οποία θα πυροδοτηθεί μόλις έρθει σε επαφή με τον αστεροειδή!

Την επόμενη φορά θα σας πούμε το πλάνο αν μας την «πέσουν» εξωγήινοι.



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube