Τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019.

Κύρια αλλαγή του, είναι ότι προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους και αποσυνδέει την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα.

«Αποσυνδέει την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα. Και προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών, ανάλογα με την επιθυμία και τους σχεδιασμούς του κάθε ασφαλισμένου. Το ‘’Ασφαλιστικό’’ παύει, με λίγα λόγια, να είναι ‘’Φορολογικό’’».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα «αγκαλιάσουν» την πρόταση της κυβέρνησης, 

«Γιατί εμείς, μειώνοντας τους φόρους, εξασφαλίζουμε εισόδημα στους επαγγελματίες ώστε να αποταμιεύουν περισσότερο. Αλλά και να μένουν με μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα, μετά τους φόρους και τις εισφορές. Γι' αυτό ακριβώς δίνουμε πολλά στους πολλούς ρίχνοντας τους φόρους. Και τους καλούμε μέρος από αυτά που εξοικονομούν από την εφορία, να τα αποταμιεύσουν ώστε να έχουν αργότερα καλύτερη σύνταξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στηλίτευσε το νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, ότι είναι «πολύπλοκο, άδικο και μη ανταποδοτικό σύστημα», και συνέχισε: «ειδικά σε ό,τι αφορά τους 1.440.000 ελεύθερους επαγγελματίες, και αγρότες, ο «νόμος Κατρούγκαλου» επέφερε ολέθρια αποτελέσματα».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνελήφθη 52χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκε ψηφιακός φάκελος με πάνω από 3.900 αρχεία

Μπενέα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Παραμένουν ανάλγητοι οι της ΜΚΟ»

Συναγερμός στο λιμάνι της Σύρου – Έρευνες για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Pizza Fan: Δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ελληνικό FBI: 5 συλλήψεις για εκβιασμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες – Από τις φυλακές ο αρχηγός

Τραμπ: Επιβεβαίωσε επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον αντιαεροπορικών υποδομών στο Ιράν

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Σαμοθράκη: Kαταστροφές σε αγροτικούς δρόμους - Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Προφυλακίστηκε η σύντροφος του 37χρονου - «Τα χρήματα τα έπαιξε στον τζόγο»

Διπλό φονικό στη Φθιώτιδα: Ο δράστης είναι ο θείος των θυμάτων - «Δεν μου φέρονταν καλά»