Εξαιρετικά κύλησαν τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς είχε 7 νίκες και μια ισοπαλία στα 8 ματς που έδωσε. Μάλιστα σε αυτά δέχτηκε μόλις ένα γκολ συνολικά και μεταξύ αυτών κέρδισε και την ΑΕΚ, έχοντας μια καλή εικόνα γενικότερα.

Ο τεχνικός των Αρκάδων, Μίλαν Ράσταβατς, μέσα σε ένα χρόνο που βρίσκεται στον πάγκο έχει φτιάξει μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ, η οποία πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες πλέον μεγαλώνουν μετά τις εμφανίσεις στα φιλικά ματς, με τον Αστέρα να έχει στα υπέρ του ότι είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρυσι, ενώ επίσης οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι με ποιοτικούς παίκτες που έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας.



Οι Αρκάδες έχουν τη βάση για μια υποσχόμενη σεζόν και φαίνεται ήδη ότι θα βάλουν τα δυνατά τους για μια χρονιά η οποία θα τους οδηγήσει στην Ευρώπη. Βέβαια, και οι πέντε ομάδες που τερμάτισαν πέρυσι από πάνω τους δείχνουν το ίδιο δυνατοί ή και... έξτρα ενισχυμένοι, αλλά ο Αστέρας είναι σίγουρο πως θα το παλέψει μέχρι τέλους και θα βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο!


Ήρθαν: Κέβιν Σονί (Χιρόνα), Ντάνι Σανταφέ (Οσασούνα), Ασιέρ Μπενίτο (Εϊμπάρ), Νταβίντ Καρμόνα (Μπέτις), Πίτσου Ατιένθα (Ρεάλ Σαραγόσα).

Έφυγαν: Γιάννης Κώτσιρας (Παναθηναϊκός), Φώτης Ψεύτης (Μίλαν Κ19), Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΟΚ), Φράνκο Μπελόκ (Ταράντο), Λουίς Φερνάντεθ (Χορ Φακάν), Ντάνι Σουάρεθ (Άμπχα), Μπράινα Ορόσκο (Μορόν), Αλάγκμπε (Ζενές Ες), Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (ΟΦΗ), Μπόρχα Φερνάντεθ (Aλγεθίρας).

Συν: Οι μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Αστέρας θα ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα τη νέα σεζόν. Ήδη στα φιλικά παιχνίδια, ο Μίλαν Ράσταβατς έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλα του τα αποκτήματα και έχουν δείξει θετικά στοιχεία, ενώ έχουν προσαρμοστεί άψογα. Ένα από τα ιδιαιτέρως θετικά στοιχεία είναι αυτό, το γεγονός πως βρίσκουν παίκτες που... κουμπώνουν κατάλληλα στα θέλω της ομάδας και του προπονητή. Το ρόστερ και ο προπονητής είναι ίδιοι με πέρυσι, εκτός από τις παραπάνω προσθήκες, δίνοντας ομοιογένεια, κάτι που πιθανότατα θα βοηθήσει από τη αρχή του πρωταθλήματος.



Πλην: Η θέση του Λουίς Φερνάντεθ δεν καλύφθηκε ουσιαστικά και αυτό ίσως είναι ένα μειονέκτημα ενόψει του ξεκινήματος της νέας σεζόν, γιατί θα πρέπει να βρουν μέσα από το ρόστερ τον αντικαταστάτη του και τον ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει τα γκολ και τις ασίστ του. Οι Αρκάδες θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω αυτή την χρονιά και να βελτιώσουν την περσινή τους θέση (6η) στο βαθμολογικό πίνακα, βγαίνοντας Ευρώπη. Επιπλέον, της λείπει η εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις κάτι το οποίο ο προπονητής πρέπει να διαχειριστεί, παίρνοντας μεγάλα αποτελέσματα με μεγάλους αντιπάλους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρεζ – Μουνάφο, Σανταφέ – Τιλίκα, Ριέρα, Σίτο - Μπαράλες

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube