Πρόσωπα έφυγαν, πρόσωπα ήρθαν… Ο Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με αλλαγές, τόσο στον πάγκο του, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έφυγε, ο Ηρακλής Μεταξάς ήρθε. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός μετά από μια εξαιρετική σεζόν άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και… κατηφόρισε στην Τρίπολη, αναλαμβάνοντας το χτίσιμο του νέου Αστέρα. Μια ομάδα που θα τρέχει, θα είναι καλά οργανωμένη και θα αναγκάζει κάθε αντίπαλο να… φτύνει αίμα για να την νικήσει.



Αν μη τι άλλο, οι Αρκάδες αναζητούν την επιστροφή τους στην εξάδα μετά την περσινή μέτρια σεζόν, θέλοντας την ίδια ώρα να διεκδικήσουν και ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ενισχυμένη, κυρίως, μεσοεπιθετικά αλλά και με όπλο την ομοιογένεια, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά και μένει να φανεί στα επίσημα πως θα παρουσιαστεί.

«Θα μπαίνουμε κάθε φορά στο γήπεδο για να νικάμε», είχε πει χαρακτηριστικά στην παρουσίασή του ο νέος τεχνικός του Αστέρα.

Ήρθαν: Μίχαελ Γκαρντάφσκι (ΠΑΣ Γιάννινα), Χουλιάν Μπαρτόλο (Βόλος), Φακούντο Μπερτόγλιο (Άρης), Κέιλεμπ Στάνο (ΠΑΣ Γιάννινα), Σουνταΐς Αλί Μπαμπά (Επέστρεψε από δανεισμό από την Ξάνθη), Ουλοβατομπιλόμπα Αλάγκμπε (Επέστρεψε από δανεισμό από την Ζενές Ες), Έρβιν Τζουκάνοβιτς.





Έφυγαν: Αλέξανδρος Καρδάρης (Δανεικός στην Αναγ. Καρδίτσας)

Συν: Η ομοιογένεια που διαθέτει η ομάδα! Πρόκειται για… σχεδόν ίδιο ρόστερ, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες κινήσεις για να καλυφθούν τα περισσότερα από τα κενά. Ο Μπερτόγλιο επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον, ενώ οι Μπαρτόλο, Στάνκο, Γκαρντάφσκι ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Όσον αφορά τον Έρβιν Τζουκάνοβιτς, πρόκειται για μια μεταγραφή η οποία μπορεί να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ και στην αμυντική γραμμή, ανεβάζοντας επίπεδο όλη την ομάδα. Έχει τεράστια εμπειρία και παραστάσεις, κάτι που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους Αρκάδες.

Συν τις άλλοις, ο Ηρακλής Μεταξάς έχει ένα πιο αυστηρό προφίλ σε σχέση με τον Μίλαν Ράσταβατς. Αυτό ίσως βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Ο Σέρβος τεχνικός είναι ένας πολύ καλός προπονητής, δεν λέμε το αντίθετο, ωστόσο πάντα στα παιχνίδια του είχε τη φιλοσοφία, εάν έρθει μια ήττα προχωράμε παρακάτω για το επόμενο ματς. Ο Μεταξάς από την άλλη, έχει την γερμανική φιλοσοφία που είναι πιο αυστηρή.

Πλην: Ενδεχομένως, η απόκτηση ενός κλασικού επιθετικού να λείπει από το… παζλ. Οι Αρκάδες έχουν βάθος ως ομάδα, αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές-ερωτηματικά για το πόσο μπορούν να προσφέρουν στην ενδεκάδα.



Επίσης, το γεγονός πως ορισμένοι κομβικοί παίκτες (Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπαράλες) αρχίζουν να μεγαλώνουν, πρέπει να δώσει έξτρα κίνητρο στους νεότερους ποδοσφαιριστές για να βγουν μπροστά. Άλλωστε, ο Αστέρας σιγά-σιγά και στα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να μάθει να… απογαλακτίζεται από αυτούς.

Την ίδια ώρα, να δούμε εάν η αλλαγή προπονητή παίξει ρόλο στην προσαρμογή των ποδοσφαιριστών στα «θέλω» του Μεταξά και στα όσα επιθυμεί να περάσει στο γήπεδο, διότι το αγωνιστικό προφίλ των δύο τεχνικών (σσ. σε σχέση με αυτό του Ράσταβατς) είναι αρκετά διαφορετικό.

Πιθανή ενδεκάδα: 4-2-3-1
Παπαδόπουλος-Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Άλβαρες-Μουνάφο, Κανελλόπουλος-Μπερτόγλιο, Σίτο, Ριέρα-Σονί.

Προπονητής: Ηρακλής Μεταξάς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube