Έχουν περάσει 5 αγωνιστικές και ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει σημειώσει κάποια νίκη. Μετράει 2 ήττες και 3 ισοπαλίες, με τους Αρκάδες στη διακοπή του πρωταθλήματος να πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να ξεκινήσουν τα θετικά αποτελέσματα.

Όταν από έναν σύλλογο λείπουν οι νίκες, είναι λογικό να προκαλείται κάποια πίεση. Ο προπονητής Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται 2,5 χρόνια στον πάγκο και έχει αποδείξει την αξία του και το πόσο σημαντική δουλειά έχει κάνει.



Από την αρχή του πρωταθλήματος ο Σέρβος τεχνικός αναφέρει πως ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο με την ομάδα του και μένουν πιστοί σε αυτό. Παρόλο αυτά, ίσως πρέπει να αλλάξει κάτι για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Γιατί είναι μια ομάδα που από πέρυσι έχει δείξει ότι είναι ικανότατη να ανταγωνιστεί τις 5 μεγάλες ομάδες και να κάνει μια καλή πορεία.

Πάμε να δούμε αναλυτικά βάσει στατιστικών την εικόνα του Αστέρα Τρίπολης:

Είναι η 5η ομάδα που μετράει περισσότερες τελικές προσπάθειες, 48 στο σύνολο. Αυτό σημαίνει πως έχει πολύ καλή επιθετική λειτουργία και έχει δώσει βάση πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είναι μια ομάδα που δημιουργεί αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του γιατί της λείπει το γκολ.



Είναι δεύτερη στα εύστοχα γεμίσματα με 52, με τον Ολυμπιακό να έχει 60. Την ίδια ώρα, συνολικά έχουν επιχειρηθεί από τους Αρκάδες 180 γεμίσματα. Το γεγονός ότι έχει τόσα πολλά γεμίσματα ο Αστέρας, δείχνει εν μέρει ότι όταν η ομάδα εγκλωβίζεται και ο αντίπαλος τον «βραχυκυκλώνει», τότε πηγαίνει διαρκώς το παιχνίδι από τα πλάγια, επιχειρώντας με γεμίσματα να βρει κατά πρώτο λόγο τον Μπαράλες και στη συνέχεια τους υπόλοιπους παίκτες του.



Επιπλέον, οι Αρκάδες βρίσκονται στην 3η θέση με τις περισσότερες πάσες, 280, ενώ είναι στην 4η θέση τα κλεψίματα με 108. Μέσα από την πρώτη κατηγορία φαίνεται πως η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς αρέσκεται να έχει την κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Κάτι που είδαμε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος στα περισσότερα ματς. Την ίδια ώρα, στην κατηγορία των κλεψιμάτων, μπορούμε να διακρίνουμε πως ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έχει καλή ανασταλτική λειτουργία, οι μεσοαμυντικοί του λειτουργούν σωστά και υποχρεώνει τους αντιπάλους του σε λάθη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube