Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η Άστον Βίλα! Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, ήταν ανώτερη κόντρα στη Λιλ και χάρη σε γκολ του Γουότκινς και του ΜακΓκιν, κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Conference League. (2-1).

Έφτασε κοντά στο ολικό come back η Λιλ η οποία αφού μείωσε με τον Ντιακιτέ, λίγο έλειψε να φύγει με ισοπαλία από το Μπέρμιγχαμ, αλλά ο Γιαζιτσί, αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Θυμίζουμε ότι ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ή την Μπριζ.

Το ματς:

H Άστον Βίλα μπήκε δυναμικά στο ματς και προειδοποίησε στο 12' με τον Γουότκινς να βρίσκει χώρο και να σουτάρει, αλλά ο Ντιακιτέ με ωραίο τάκλιν έβαλε το «στοπ». Δευτερόλεπτα αργότερα η ομάδα του Έμερι έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της ξανά με τον Γουότκινς, ο οποίος με όμορφο πλασέ απείλησε τον Σεβαλιέ, που απέκρουσε σε κόρνερ. Από εκεί ωστόσο προήλθε και το γκολ των γηπεδούχων. Ο ΜακΓκιν εκτέλεσε προς την περιοχή και ο Γουότκινς με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση 13 λεπτών στο ματς.



Στο 26' οι «λιλουά» βγήκαν από την περιοχή τους και έχασαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς με τον Ζιέγκροβα να σουτάρει από μακριά αναγκάζοντας σε εξαιρετική επέμβαση τον Μαρτίνες, κάτι το οποίο επαναλήφθηκε και στο 32' σε σουτ του Ντιακιτέ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Αργεντινός τερματοφύλακας έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν ο Ντέιβιντ πλάσαρε και ο έμπειρος πορτιέρε αντέδρασε εντυπωσιακά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Βίλα πάτησε περιοχή και στο 53' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι το οποίο ωστόσο δεν δόθηκε, αλλά τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Μπέρμιγχαμ. Ο Μπέιλει εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να φτάνει εκτός περιοχής στον ΜακΓκίν που με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σεβαλιέ, ο οποίος έμεινε άγαλμα, για το 2-0!



Η ομάδα του Φονσέκα, έβγαλε αντίδραση και στο 63' σκόραρε με τον Γκούντμουνσον, με το γκολ να ακυρώνεται μετά από τη χρήση VAR ως οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν στο 73' και στο 75' με τον Γκούντμουνσον και τον Χάραλντσον, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μειώσουν.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ισλανδοί, το έκανε στο 84' ο Ντιακιτέ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Μάλιστα η Λιλ λίγο έλειψε να φύγει με ισοπαλία από το «Βίλα Παρκ» όμως το σουτ του Γιαζιτσί, έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Σεβαλιέ.

Θυμηθείτε πως Βικτόρια Πλζεν και Φιορεντίνα άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ, καν'το ξανά, όπως το… 1977: Το θαύμα που κυνηγά με οδηγό το παρελθόν στη ρεβάνς με την Ράγιο Βαγεκάνο

Football Meets Data: Ελάχιστες οι πιθανότητες πρόκρισης για την ΑΕΚ

Ζήκος: «Η ΑΕΚ ή θα κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή ή θα αποκλειστεί οριακά»

Παλαθόν: «Δεν κάναμε τον τέλειο αγώνα, όμως τα δύο γκολ ήρθαν την κατάλληλη στιγμή»

«Σκληρό μάθημα για την ΑΕΚ, πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία»: Το σχόλιο Μαραθιανού μετά την ήττα της Ένωσης στο Βαγέκας

Ζίνι: «Ήταν πιο αποτελεσματική η Ράγιο

Σκούπα των γηπεδούχων στα πρώτα ματς, όλοι πήραν καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους «4» - Ούτε γκολ οι φιλοξενούμενοι!

Πέρεθ: «Είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη βαριά ήττα της ΑΕΚ στη Μαδρίτη

Νίκολιτς: «Να βρω τον λόγο που μας εγκατέλειψε η τύχη γιατί δεν αξίζαμε αυτό το σκορ - Πρόβλημα στον αστράγαλο ο Μαρίν»