Σε ματς ακατάλληλο για... καρδιακούς, ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύτιμη νίκη με 73-71 επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague και πήγε στο 4-4.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα, στο θέμα των χαμένων βολών, αλλά και στη θέση του Γκριγκόνις.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου:
«Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε βολές έτσι τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά στο πρώτο μέρος. Επιθετικά δεν κάναμε και το καλύτερο παιχνίδια μας. Αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε θέμα στο πικ εν ποπ του Σμιτς. Αλλά ήταν κάτι λογικό γιατί ο Μήτογλου κουράστηκε, αλλά δεν ήθελα να τον κρατήσω εκτός γιατί ήταν εξαιρετικός και μας βοήθησε. Ήταν ένα ματς με μάχες σε κάθε κατοχή. Θέλω να το κρατήσω εκτός αυτό. Στο υπόλοιπο παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αφού σκόραραν μόνο με τρίποντα. Επιθετικά ο Σλούκας και ο Γκραντ ανέβηκαν σε ένα πολύ σημαντικό σημείο και σκόραραν. Στα ριμπάουντ επίσης δεν κάναμε καλό ματς, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

Για το αν η ομάδα δείχνει χαρακτήρα: «Αυτή τη σεζόν στην έδρα μας έχουμε χάσει 2 ματς στην παράταση. Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση, αλλά καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε το ματς και δείξαμε χαρακτήρα».

Για τις 13 χαμένες βολές: «Νομίζω πως είναι πίεση. Γιατί στο Βερολίνο είχαμε 90. Είναι το γήπεδο μας και κάθε μέρα κάνουμε βολές. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιοι παίκτες παίζουν σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ και έχουν επιπλέον πίεση. Πετύχαμε 73 πόντους και χάσαμε 13 βολές είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό. Αν είχαμε χάσει 8 θα είχαμε 5 παραπάνω πόντους. Αλλά στο τέλος κερδίσαμε. Θα δούμε τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Αλλά μην βάλουμε την τελευταία βολή, γιατί είπα εγώ στον Γκριγκόνις να την χάσει».

Για το μαρκάρισμα του Έβανς: «Αν αναλύσεις τη Ζαλγκίρις θα δεις ότι ο Έβανς είναι ο καλύτερος παίκτης. Όπως και ο Σμιτς. Ήμασταν πολύ επιθετικοί στα heads out. Αλλά ο Γκραντ έκανε μια εξαιρετική δουλειά στην προσωπική του άμυνα».

Για την παρουσία του Γκραντ: «Την περασμένη σεζόν τον είδα πολλές φορές. Έχει χαρακτήρα σε κάθε ματς και παίζει σημαντικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην άμυνα είναι επιθετικός και στην επίλυση βλέπει το καλάθι. Μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες. Κάνει κάποια λάθη, αλλά βελτιώνεται».

Για τον Γκριγκόνις που παίζει στο «3»: «Στον σχεδιασμό της ομάδας νομίζω ότι ήταν να παίξει στο "3" μαζί με τον Παπαπέτρου. Το έκανα και στην Εφές με τον Σιμόν και τον Μπράιαντ. Το ίδιο κάνω και με τον Γκριγκόνις. Σήμερα δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, αλλά μας έχει βοηθήσει πολύ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευρωλίγκα: Ορίστηκαν οι έδρες για τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων με τις Φενέρ και Εφές

Η Euroleague εντυπωσιάστηκε από το ξέσπασμα στο Τ-Center τη στιγμή της πρόκρισης του Παναθηναϊκού!

MVP της 29ης αγωνιστικής ο Φρανσίσκο μετά το θρίλερ με Ολυμπιακό

Πετρίδης: «Σταθερά ασταθής ο Παναθηναϊκός-Φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις στο τέλος»

Χεζόνια για τις αποδοκιμασίες σε Σκαριόλο: «Δεν θέλουμε τέτοιες μ@@@@ιες!»

Σπανούλης: «Έχουμε μείνει με 11 παίκτες, χτύπησε και ο Μίροτιτς»

Δεν έφτασαν τα... όργια του Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού στο θρίλερ με την Παρί

Φαρίντ: «Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε, τα πάντα για νίκη με Ολυμπιακό»

Ταμπελίνι: «Κλασικά πράγματα, μετά τα παράπονα του Αταμάν τα σφυρίγματα ήταν υπέρ της μίας πλευράς»

Σερέλης: «Πιστεύουμε πως ίσως υπήρχε φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις, αλλά έπαιξαν καλύτερα από εμάς»