Ολοταχώς για μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του EuroCup Γυναικών οδεύει ο Αθηναϊκός!
Το βράδυ της Πέμπτης (26/02) η ομαδάρα της Στέλλας Καλτσίδου έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα απέναντι στην πανίσχυρη Βιλνέβ, επικρατώντας με σκορ 69-56 στο Κλειστό «Δημήτρης Καλτσάς» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά της διοργάνωσης!
Λίγες εβδομάδες μετά την υπέρβαση απέναντι στη Αβενίδα, η ομάδα του Βύρωνα έζησε μία ακόμη μαγική ευρωπαϊκή βραδιά, λυγίζοντας στις λεπτομέρειες την περυσινή κυπελλούχο Ευρώπης και παίρνοντας σαφές και σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στις 4 Μαρτίου στο Λιλ!
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του, με τον Αθηναϊκό να ανεβάζει στροφές στα μέσα της δεύτερης περιόδου, φτάνοντας ακόμη και στο +11 (34-23). Παρ' όλα αυτά, οι Γαλλίδες αντέδρασαν στο φινάλε και με ένα εντυπωσιακό σερί έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-32. Στο τρίτο δεκάλεπτο έλαμψε το «άστρο» της Πρινς και της Τάντιτς, που με σύμμαχο την εκπληκτική ελληνική άμυνα, έφεραν το σύνολο της Καλτσίδου στο +9 και το 53-44.
Μια διαφορά που έφτασε ακόμα και στο +15 στα μέσα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, με τα κορίτσια του Αθηναϊκού να διαχειρίζονται με ψυχραιμία και ωριμότητα το υπέρ τους προβάδισμα για το τελικό +13!
Κορυφαία για την ομάδα του Βύρωνα ήταν η Άνα Τάντιτς με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 μπλοκ, με τις Αλέξις Πρινς (16π.) και Ιβάνα Ράτσα (12π., 5ασ.) να προσθέτουν πολύτιμες βοήθειες σε ένα βράδυ όπου καμία δεν υστέρησε και άπαντες έδωσαν το 100%!
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 34-32, 53-44, 69-56.
Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.