Από το κλειστό της Εργάνης (20:30, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) αρχίζει η προσπάθεια Αθηναϊκού και Παναθηναϊκού για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Η σειρά αρχίζει με σκορ 1-1, καθώς μεταφέρονται οι αγώνες της κανονικής περιόδου και πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες.

Ο Αθηναϊκός που φέτος έχει πανηγυρίσει και το Κύπελλο Ελλάδας με εύκολη επικράτηση απέναντι στον Πρωτέα Βούλας, βρίσκεται στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έπειτα από κυριαρχία στη σειρά των ημιτελικών απέναντι στον Παναθλητικό.

H ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου έκανε το 4-0 με τελευταία νίκη στη σειρά αυτή στη Θεσσαλονίκη με το 79-73 και προκρίθηκε, έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας.

Αντίθετα, οι «πράσινες», είχαν να κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό για μια θέση στους τελικούς της Α1 και κατάφεραν κι εκείνες να φτάσουν σε μεγάλη «σκούπα» απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο».

Στο τελευταίο ματς, στο Ρέντη, το «τριφύλλι» είχε μείνει ζωντανό στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στην παράταση με το 103-93 εξασφάλισε το «εισιτήριο» με το 4-0 επί των «ερυθρόλευκων».

Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος τελικός, στο κλειστό «Π.Γιαννακόπουλος» θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Πρέπει οπωσδήποτε να χάσει - Θέλω όπου τους βρίσκω να τους διαλύω γιατί είναι εχθροί μου»

Γιαννακόπουλος: «Τα 820 χιλιάρικα είναι ολόφρεσκα και αριθμημένα ένα προς ένα από την τράπεζα»

Όλα όσα έγιναν την Πέμπτη στο σκάνδαλο που συγκλονίζει το ελληνικό μπάσκετ - Το χρονικό των εξελίξεων και τι έπεται

Ασβεστάς: «Μπορεί να αυξηθούν οι κατηγορούμενοι και οι κατηγορίες - Τα χρήματα, οι απολογίες και όσα έρχονται»

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που θα χάσει ο Ντόρσεϊ λόγω της τιμωρίας του

Ολυμπιακός: Πρόστιμο και έναν μήνα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Ντόρσεϊ!

Στον Ολυμπιακό ο Τζον Κόντσαρ για τα επόμενα δύο χρόνια!

Φουρνιέ: «Αναλαμβάνεις την ευθύνη σαν άντρας ή κατηγόρησε άλλους σαν δειλός»

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Πρέπει οπωσδήποτε να χάσουν, θέλω όπου τους βρίσκω να τους διαλύω»

Σάκοτα: «Κανένας πάνω από την ΑΕΚ - Θα προχωρήσουμε άμεσα σε δραστικές και στοχευμένες αλλαγές»