Να αφήσει πίσω του την τελευταία κακή διετία, τόσο βαθμολογικά, όσο και στην εικόνα που εμφάνιζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο θέλει ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες αφού έφεραν τα πάνω-κάτω στο ρόστερ, προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές, έδωσαν τα κλειδιά στον εξαιρετικό την περασμένη σεζόν με τον Βόλο Άνχελ Λόπεθ, που μαζί με τους συνεργάτες του θέλουν να επαναφέρουν τους «κυανόλευκους» στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο στόχος που υπάρχει από όλους στον Ατρόμητο, είναι να επιστρέψει στα playoffs και γιατί όχι να διεκδικήσει και την έξοδο στην Ευρώπη. Όλοι το πιστεύουν αυτό, κάτι που φαίνεται και από τις υπερβάσεις που έγιναν μεταγραφικά με γνωστά ονόματα. Ο Ισπανός κόουτς είπε πως θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο με χαρακτήρα και να μην περιμένει τον αντίπαλο. Το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή δείχνει ικανό για κάτι τέτοιο, όμως η εικόνα μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχει πείσει.

Τα φιλικά μπορεί να μην παίζουν καμία σημασία, όμως το πρωτάθλημα αρχίζει και οι Περιστεριώτες δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια, αφού κάθε λάθος ή στραβοπάτημα κοστίζει. Η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να μετρήσει ο Ατρόμητος πραγματικά τις δυνάμεις με έναν ισχυρό αντίπαλο, ενώ το γεγονός ότι αυτό το ματς, στο οποίο δεν έχει ουσιαστικά τίποτα να χάσει, φεύγει γρήγορα από το πρόγραμμα, του δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για τα παιχνίδια που πρέπει να «χτυπήσει».



Ήρθαν: Καρτάλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μπεντινέλι (Απόλλων Σμύρνης), Κουλούρης (Τουλούζ), Βασιλαντωνόπουλος (ΑΕΚ), Πισάνο (Αρχεντίνος Τζούνιορ), Χατζησαϊας (Ρίζεσπορ), Τζαβίδας (Παναθηναϊκός), Πίριτς (Μάριμπορ), Κλωναρίδης (ΑΠΟΕΛ), Καστεγιάνο (Λας Πάλμας), Σπιριντόνοβιτς (δαν. Ερυθρός Αστέρας), Ντένιτς (δαν. Απόλλων Λεμεσού).

Έφυγαν: Εντομβόγνι (επ. Αούστρια Βιέννης), Μάτιτς (επ. Παρτίζαν), Γιαννιώτης (επ. Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ούμπιδες (αποσύρθηκε), Αγκάγεφ (Άσντοντ), Γιακουμάκης, Ενσικουλού (Μπουλόν), Ραμπέγιο, Γκάλο (Κάσα Πία), Χριστοδουλόπουλος (Ανόρθωση), Μανούσος (Λαμία), Γούτας (Σίβασπορ), Θεοδωράκης (Ρόδος), Τριμμάτης (δαν. Αιγάλεω), Σάνι, Ζάννης (δαν. Αστέρα Βλαχιώτη), Οικονομίδης (δαν. Κηφισιά), Μπουλάρι, Τομάσεβιτς.



Συν: Οι συνολικά 12 προσθήκες που έγιναν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, έχουν δώσει τη δυνατότητα στον Άνχελ Λόπεθ να έχει πολλές λύσεις στη διάθεσή του. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, ο Ισπανός κόουτς διαθέτει ποδοσφαιριστές που οι περισσότερες ομάδες της Super League 1 θα ήθελαν να τους έχουν στο ρόστερ τους. Ο συνδυασμός των παλιών που ξέρουν την ομάδα αλλά και τον νέων που ψάχνουν μια νέα ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους, δίνει άλλο «αέρα» στον Ατρόμητο. Βασικό του... όπλο θα είναι η ταχύτητα, μιας και τα εξτρέμ (Καρτάλης, Κλωναρίδης, Σπιριντόνοβιτς) στην καλή τους μέρα μπορούν να περάσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, με το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Λόπεθ, να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Φυσικά η ενίσχυση της ομάδας σε σκάουτινγκ και καίριες θέσεις του τμήματος, προσθέτει ένα ακόμα ατού.

Πλην: Μπορεί να έχουν γίνει ποιοτικές κινήσεις, ωστόσο το αρνητικό που κάποιος εύκολα μπορεί να διαπιστώσει με μια ματιά στα φιλικά, είναι ότι ακόμα οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να δέσουν σαν σύνολο. Είναι μια παγίδα που κάθε ομάδα γνωρίζει ότι πιθανότατα θα πέσει όταν έχει τόσες βασικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, όμως μόνο ο χρόνος και η σκληρή δουλειά μπορούν να τα διορθώσουν. Το γεγονός ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, με τον Ατρόμητο να μην έχει νίκη στα 10 φιλικά που έχει δώσει (7 ήττες, 3 ισοπαλίες), είναι ενδεικτικό ότι ίσως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους.



Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς - Κατσεγιάνο, Χατζησαϊας, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος - Σάλομον, Ντένιτς - Μπεντινέλι, Μουνίθ, Κλωναρίδης - Κουλούρης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube