Δεν μπορεί να… σηκώσει κεφάλι ο Άρης! Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έμεινε στην ισοπαλία για δεύτερο σερί ματς, αφού μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήρθε 0-0 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Είχε τον έλεγχο αλλά όχι την ουσία η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, που μετράει μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά φωνάζει για τη διαιτησία και για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Γκρέι αρχικά και μετέπειτα μη αποβολή του Φαμπιάνο.

Στους 12 βαθμούς οι Περιστεριώτες που για τέσσερα σερί ματς δεν έχουν νίκη, ενώ οι Θεσσαλονικείς είναι στους 15.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν. Ο Γιαννιώτης στην εστία και οι Κεσχρίντα, Χατζηϊσαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ στην άμυνα. Οι Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Κουέν στην τριάδα του άξονα, με τους Κλωναρίδη, Ρομπάιγ στα εξτρέμ και τον Ροτάριου σε ρόλο «ψευτοεννιαριού».

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Άλαν Πάρντιου. Κουέστα στο τέρμα και Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαζικού στην τετράδα της άμυνας. Νταμπό, Ετέμπο στα χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Μαντσίνι στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Γκρέι ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Χώρο και μπάλα στον Άρη έδωσε ο Ατρόμητος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα αλλά τα πολλά λάθη στον άξονα και οι μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, δεν του επέτρεπαν να το κάνει αυτό. Αντιθέτως, η ομάδα του Πάρντιου προσπαθούσε να δημιουργήσει με υπομονή, με τον Φαμπιάνο να σκοράρει στο 14’ αλλά το τέρμα του εν τέλει να ακυρώνεται μέσω VAR για χέρι, με τη φάση να μην είναι ξεκάθαρη στο ριπλέι. Ο ρυθμός άρχισε από το 20λεπτο και έπειτα να πέφτει αισθητά, με την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους να έρχεται στο 45’+1’ με τον Ιτούρμπε να κάνει κάκιστο τελείωμα από καλή θέση μέσα από την περιοχή.

Ο Πάρντιου έριξε στο ημίχρονο τους Εμπακατά, Μανού Γκαρσία και έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Ατρόμητο να δείχνει πάντως στο δεύτερο μέρος μεγαλύτερη διάθεση για να «ξεμυτίσει». Ο Γκρέι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων για τους Θεσσαλονικείς αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε καλή τελική, με τον Τζαμαϊκανό να «χαλά» άλλη μια φάση στο 56’ όταν πήρε την κεφαλιά και δεν άφησε τον Μαντσίνι να εκτελέσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το προβάδισμα στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Κουέστα, όμως, είχε απάντηση πρώτα στο τακουνάκι του Κουέν και μετά στο εξ επαφής σουτ του Ρομπάιγ για να κρατήσει το μηδέν.

Στο 66’ ήρθε η φάση για την οποία ο Ατρόμητος «φωνάζει» για τη διαιτησία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκρέι με τον Μαυρομμάτη μονομάχησαν για την μπάλα, αυτή βρήκε στο απλωμένο χέρι του φορ του Άρη αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Ο Ζαμπαλας κλήθηκε στο VAR, την εξέταση αλλά δεν άλλαξε γνώμη, διατηρώντας την αρχική του απόφαση για επιθετικό φάουλ. Ο Πάρντιου φόρτωνε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές την ομάδα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Ατρόμητο να απειλεί αρχικά στο 81’ με το σουτ του Κιάρτανσον που πέρασε άουτ και μετά (88’) με το φάουλ του Μουνίθ που έδιωξε ο Κουέστα.

Ο Φαμπιάνο γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή στο 90’+2’ για τράβηγμα στον Κιάρτανσον, με τον Άρη να έχει τεράστια φάση στο φινάλε για να «κλέψει» τη νίκη αλλά ο Γιαννιώτης έσωσε με μεγάλη επέμβαση την ομάδα του στο σουτ του Μανού Γκαρσία για το τελικό 0-0.

MVP: Ο Κουέν έκανε μεγάλο ματς, όντας κομβικός για τον Ατρόμητο. Πολλά τρεξίματα, απέτρεψε το κάθετο ποδόσφαιρο από πλευράς Άρη και μπροστά δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Εξαιρετικός!

Η σφυρίχτρα: Κάκιστη διαιτησία του Ζαμπαλά! Στην πιο εύκολη φάση στο 90’+2’ δεν αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Φαμπιάνο για τράβηγμα στον Κιάρτανσον. Ωστόσο, οι άλλες δύο φάσεις νωρίτερα ήταν οι κομβικές. Στο 14’ δεν μετράει το γκολ του Φαμπιάνο για χέρι χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα στο ριπλέι αν σκοράρει με το χέρι ο Βραζιλιάνος, ενώ στο 66’ ο Γκρέι κάνει χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να θεωρεί πως υπάρχει πρώτα επιθετικό φάουλ του Μαυρομμάτη…


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κούεν (88’ Μουνίθ), Έρλινγκμαρκ (88’ Οικονομίδης), Ροτάριου, Κλωναρίδης (74’ Κιάρτανσον), Ρομπάι.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (65’ Ενκουλού), Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (46’ Μάνου Γκαρθία), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (60’ Καμάτσο), Γκρέι (72’ Πάλμα).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube