Με ξεκάθαρο στόχο να επιστρέψει στις θέσεις 5-8 της Stoiximan Super League μπαίνει στη νέα σεζόν ο Ατρόμητος.

Η ομάδα του Περιστερίου ολοκλήρωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα στην θέση, πληρώνοντας κυρίως το κακό πρώτο μισό και την αδυναμία της να κερδίσει νωρίς στην έδρα της. Η έλευση του Ντούσαν Κέρκεζ τον Νοέμβριο άλλαξε την εικόνα της, με τους «κυανόλευκους» να κλείνουν τη σεζόν πρώτοι στα playouts και με το ιστορικό 6-0 επί του Πανσερραϊκού.

Η διοίκηση επέλεξε τη συνέχεια στον πάγκο και διατήρησε έναν βασικό κορμό, όμως το ρόστερ άλλαξε αισθητά. Αποχώρησαν παίκτες με σημαντικό ρόλο, όπως οι Μπάκου, Γιουμπιτάνα, Μίχορλ, Μανσούρ και Κίνι, ενώ οι πρώτες κινήσεις είχαν έντονο το στοιχείο της εμπειρίας: ο Μάγκνουσον ενισχύει το κέντρο της άμυνας, ο Λύρατζης το δεξί άκρο και ο Νούνιες προσθέτει δημιουργία και ευελιξία στη μεσοεπιθετική γραμμή. Παράλληλα, η μονιμοποίηση του Ούρονεν διατήρησε μια πολύτιμη σταθερά στα αριστερά.

Ο Κέρκεζ αναμένεται να δώσει έμφαση στην οργάνωση, στην ένταση χωρίς την μπάλα και στη γρήγορη μετάβαση. Η ποιότητα των Τσούμπερ και Νούνιες, η ταχύτητα του Πνευμονίδη και η ισορροπία που προσφέρουν Τσιγγάρας και Μουτουσαμί αποτελούν βασικά σημεία αναφοράς. Το μεγάλο στοίχημα είναι να καλυφθούν τα 15 γκολ που έδωσαν πέρυσι οι Μπάκου και Γιουμπιτάνα, με την απόκτηση βασικού σέντερ φορ, να παραμένει στην ατζέντα.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Λευτέρης Χουτεσιώτης, Βασίλης Αθανασίου

Αμυντικοί: Λευτέρης Λύρατζης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ματθαίος Μουντές, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γέρε Ούρονεν, Γεράσιμος Μήτογλου, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Δημήτρης Τσακμάκης

Μέσοι: Θεοχάρης Τσιγγάρας, Αθανάσιος Καραμάνης, Σπύρος Αμπαρτζίδης, Σάμουελ Μουτουσαμί, Αναστάσης Κώτσης



Επιθετικοί: Σταύρος Πνευμονίδης, Κρίστοφερ Νούνιες, Παναγιώτης Τσαντίλας, Σωτήρης Τσιλούλης, Κωνσταντίνος Μπάτος, Στίβεν Τσούμπερ, Γιώργος Τζοβάρας

Προπονητής

Ντούσαν Κέρκεζ: Ο 50χρονος Βόσνιος τεχνικός ανέλαβε τον Ατρόμητο τον Νοέμβριο του 2025, αντικαθιστώντας τον Λεωνίδα Βόκολο, και σε 26 αγώνες πρωταθλήματος είχε απολογισμό δέκα νίκες, επτά ισοπαλίες και εννέα ήττες. Η διοίκηση εκτίμησε τη βελτίωση της ομάδας και διατήρησε τον Κέρκεζ έως το καλοκαίρι του 2027. Στην προπονητική διαδρομή του ξεχωρίζουν το Κύπελλο Κύπρου με την ΑΕΛ Λεμεσού το 2019, η 3η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο με την Τσουκαρίτσκι, καθώς και το Κύπελλο Βουλγαρίας με την Μπότεφ Πλόβντιβ το 2024. Προτιμά το 4-2-3-1, ζητά τακτική πειθαρχία και ένταση και πλέον καλείται να μετατρέψει το καλό φινάλε της περασμένης περιόδου σε είσοδο στα playoffs 5-8.

Το αστέρι



Στίβεν Τσούμπερ: Η κλάση, η εμπειρία και η προσωπικότητα του Ελβετού τον καθιστούν το σημείο αναφοράς του Ατρομήτου. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2026 και πρόλαβε να σημειώσει επτά γκολ σε 18 εμφανίσεις πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με τέσσερα τέρματα μέσα σε 37 λεπτά στο 6-0 επί του Πανσερραϊκού. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει καρέ στη Stoiximan Super League.

Παίκτης που αξίζει προσοχή

Σταύρος Πνευμονίδης: Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται στον Ατρόμητο με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Είναι προϊόν των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών, βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το UEFA Youth League το 2024 και διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν κατέγραψε 14 συμμετοχές και δύο γκολ.

Η καλύτερη μεταγραφική κίνηση

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Στα χαρτιά αποτελεί την πιο ηχηρή και ολοκληρωμένη προσθήκη του καλοκαιριού. Ο 33χρονος διεθνής Ισλανδός στόπερ υπέγραψε διετές συμβόλαιο, προερχόμενος από γεμάτη σεζόν με τον Λεβαδειακό. Είναι αριστεροπόδαρος, δυνατός στον αέρα και ικανός να δώσει σωστή πρώτη πάσα στην ανάπτυξη, ενώ κουβαλά παραστάσεις από Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπρίστολ Σίτι και την εθνική Ισλανδίας.

Ποιοί ήρθαν και ποιοι αποχώρησαν

Ήρθαν: Χόρντουρ Μάγκνουσον (Λεβαδειακός), Κρίστοφερ Νούνιες (Καρταχινές, δανεικός με οψιόν αγοράς), Γέρε Ούρονεν (ΑΪΚ Στοκχόλμης, Λευτέρης Λύρατζης (ΠΑΟΚ, την περασμένη σεζόν δανεικός στον Πανσερραϊκό).

Έφυγαν: Μακανά Μπάκου (Κοτσαέλισπορ), Πίτερ Μίχορλ (Γκράτσερ ΑΚ), Αλεξέι Κοσέλεφ (Βόλος), Ντένζελ Γιουμπιτάνα (ελεύθερος), Μανσούρ (ελεύθερος), Κίνι (ελεύθερος), Τομ Φαν Βέερτ (ελεύθερος), Εχίτζε Ουκάκι (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ολοκλήρωση δανεισμού), Λούκα Γκουγκεσασβίλι (ΠΑΟΚ, ολοκλήρωση δανεισμού και στη συνέχεια Γκέζτεπε), Λεονάρντο Κοπανίδης (Μαρκό, δανεικός), Κωνσταντίνος Καρανδρίκας (Μπάγερν Μονάχου Κ19).

Έδρα

Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου «Άγγελος Ράμφος» (8.969)

Πού τερμάτισε πέρυσι

θέση στη Stoiximan Super League (1ος στα playouts 9-14 με 46 βαθμούς)

Το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ατρόμητος

2η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική: Ατρόμητος-Καλαμάτα

4η αγωνιστική: Ηρακλής-Ατρόμητος

5η αγωνιστική: Ατρόμητος-Κηφισιά

6η αγωνιστική: Asteras AKTOR-Ατρόμητος

7η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΑΕΚ

8η αγωνιστική: Άρης-Ατρόμητος

9η αγωνιστική: Ατρόμητος-Βόλος

10η αγωνιστική: ΟΦΗ-Ατρόμητος

11η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Ατρόμητος

12η αγωνιστική: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

13η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Ατρόμητος

14η αγωνιστική: Ατρόμητος-Ολυμπιακός

15η αγωνιστική: Κηφισιά-Ατρόμητος

16η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ατρόμητος

17η αγωνιστική: Ατρόμητος-Παναιτωλικός

18η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

19η αγωνιστική: Ατρόμητος-Άρης

20ή αγωνιστική: Βόλος-Ατρόμητος

21η αγωνιστική: Ατρόμητος-Ηρακλής

22η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΟΦΗ

23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

24η αγωνιστική: Ατρόμητος-Λεβαδειακός

25η αγωνιστική: Καλαμάτα-Ατρόμητος

26η αγωνιστική: Ατρόμητος-Asteras AKTOR

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube