Μελαγχολίας… συνέχεια στον Ατρόμητο μετά την νέα κάκιστη εμφάνιση και μάλιστα εντός έδρας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Συμπληρώθηκαν οχτώ συνεχόμενες αναμετρήσεις χωρίς νίκη για τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο των Περιστεριωτών και οι αριθμοί δεν είναι διόλου κολακευτικοί.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός που είχε την… ατυχία και στις δύο θητείες του να παραλάβει ομάδα που είχε προετοιμάσει άλλος συνάδελφός του κι όχι ο ίδιος, έχει πλέον σε 33 αναμετρήσεις (συνολικά και στις δύο περιόδους) μόλις οχτώ νίκες, κάτι που μεταφράζεται σε μόλις 1,09 βαθμούς ανά αγώνα, επίδοση κάτω από τον Γκιγέρμο Όγιος (1,23 σε 30 ματς), Ρικάρντο Σα Πίντο (1,28 σε 32 ματς, επίσης σε δύο θητείες), Γιώργο Δώνη (1,44 σε 111 ματς), Ντούσαν Μπάγεβιτς (1,47 σε 19 ματς) και Τραϊανό Δέλλα (1,55 σε 31 ματς).

Σε αυτή τη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι Μιχάλης Γρηγορίου και Γιάννης Αναστασίου, καθώς έμειναν μικρότερο χρονικό διάστημα (14 ματς έκαστος) και επιπλέον έφεραν και μία ευρωπαϊκή πρόκριση, κάτι που σημαίνει πολλά περισσότερα από μία νίκη ή όποιο άλλο αποτέλεσμα.

Κορυφαίοι σε αυτή τη λίστα είναι οι Νταμίρ Κάναντι (1,63 ανά αγώνα σε 98 συνολικά αναμετρήσεις) και Γιώργος Παράσχος (1,55 ανά αγώνα σε 112 αναμετρήσεις), με τον τελευταίο να είναι και ο μακροβιότερος (σε αριθμό αγώνων) στην ιστορία του Ατρόμητου, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία του Νίκου Νιόπλια που πρόλαβε να βρεθεί στον πάγκο μόλις για 18 ματς, έχοντας 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας 1,73 πόντους ανά ματς.

Σε ό,τι αφορά στον… απόηχο από το ματς κόντρα στον Απόλλωνα, προφανώς η πιο δυσάρεστη είδηση ήταν ο τραυματισμός του Χάρη Χαρίση, που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ένας από τους ελάχιστους που έχουν διασωθεί από το φετινό «ναυάγιο» θα υποβληθεί σε επέμβαση την Τετάρτη και κατόπιν θα αρχίσει η μάχη του για να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρχαν διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου τους από τον Ιανουάριο και οι νέες συζητήσεις είχαν μεταφερθεί για μετά το Πάσχα, ώστε και ο ίδιος παίκτης να εξετάσει τις επιλογές του, αφού δεν ήταν μυστικό ότι προτεραιότητά του ήταν να επιστρέψει στο εξωτερικό.

Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει με τον τραυματισμό του, ο Ατρόμητος ενημέρωσε ότι η πρότασή του παραμένει για νέο διετές συμβόλαιο, κίνηση που σήμαινε πάρα πολλά για τον άτυχο ποδοσφαιριστή και η πεποίθηση που υπάρχει, είναι ότι οι δύο πλευρές θα πορευθούν μαζί και την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, στον Ατρόμητο κάνουν μεγάλη υπομονή να τελειώσει η χρονιά, για να αρχίσουν τα πλάνα εν όψει της επόμενης σεζόν. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν δεκάδες αποχωρήσεις (περίπου 12-13 στον αριθμό και μπορεί περισσότερες), ενώ ανάλογες θα είναι και οι προσθήκες, ώστε ο Ατρόμητος να επανέλθει σε τροχιά play-off, καθώς από βαθμολογικής άποψης, πάλι υψηλοί θα είναι οι στόχοι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube