Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι απεγκλωβισμοί των οδηγών που βρίσκονταν εντός της Αττικής Οδού. Περίπου 4.500 επιβάτες και 2.500 οχήματα εκτιμάται ότι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εντός της Αττικής Οδού το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων το πρώτο βράδυ έως και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 άτομα και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, ενώ έως τις 18:00 περίπου 500 οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον απεγκλωβισμό ατόμων από την Αττική Οδό συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή του ΕΚΑΒ καθώς και εθελοντών του Χαμόγελου του Παιδιού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως επίσης και της Περιφέρειας Αττικής και της Νέας Οδού.

Συγκεκριμένα, για τον απεγκλωβισμό ατόμων από την Αττική Οδό, για την διανομή φαγητού και κουβερτών, για τη παροχή υγειονομικής βοήθειας, για την εξασφάλιση διανυκτέρευσης 386 ατόμων σε ξενοδοχεία καθώς και ακόμη 500 ατόμων σε αίθουσες του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, επιχείρησαν 150 Πυροσβέστες με τριάντα οχήματα εκ των οποίων τρία ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα και τρία εκχιονιστικά της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής δέχτηκε 915 κλήσεις για κοπές δέντρων και συνέβαλε σε 745 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο. Ακόμη οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετέφεραν 140 άτομα από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας ενώ απεγκλώβισαν 18 άτομα από ανελκυστήρες.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έθεσε στη διάθεση της ΔΕΔΔΗΕ ελικόπτερο για τον έλεγχο των δικτύων ηλεκτροδότησης προκειμένου να εντοπιστούν οι βλάβες, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των δυνάμεών της στην διάνοιξη οδών ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Αττική Οδός: Υπέβαλε παραίτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικής Οδού, Βασίλειος Χαλκιάς. Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού, οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199, να πηγαίνουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Παράλληλα, παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

Από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
Από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα και
Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.
Παράλληλα, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους, καλούνται να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.



Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός δεν υλοποίησε τον σχεδιασμό που είχε υποσχεθεί
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο φαινόμενο, με μια χιονοκαταιγίδα που δεν εμφανίζεται συχνά. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν ελλείψεις και ανεπάρκειες σε όλα τα επίπεδα της υλοποίησης του σχεδιασμού και για αυτό από την αρχή τόνισα ότι πρέπει η πολιτεία να πει συγγνώμη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που μεγέθυναν το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις συσκέψεις προ της κακοκαιρίας και τόνισε πως όλοι έλεγαν ότι η Αττική Οδός είχε πολύ καλές επιδόσεις στο παρελθόν. «Η Αττική Οδός μας είπε ότι έχει ικανοποιητικά οχήματα. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον δικό της σχεδιασμό. Δεν υπήρξε συνεννόηση με την τροχαία, όπως υπήρξε στην Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε η Αττική Οδός να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που μας είχε υποσχεθεί» τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες