Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, με λεία που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, αντικείμενο της παράνομης δραστηριότητάς τους ήταν η διάπραξη κλοπών από οικίες στην Αττική χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη δήθεν επιθυμία τους για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων (οικίες, διαμερίσματα, καταστήματα) ή άλλων αντικειμένων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν προβεί σε σχετική ανάρτηση αγγελιών στο διαδίκτυο.

Oι πρώτες συλλήψεις έλαβαν χώρα όταν μέλη της οργάνωσης ετοιμάζονταν να προβούν σε ακόμα μία κλοπή στην περιοχή της Πεύκης.

Μάλιστα κατά τον χρόνο αυτό, συλληφθέν μέλος, δεν δίστασε να κινηθεί απειλητικά με το όχημα που οδηγούσε σε βάρος αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί όταν από την αναγκαστική πτώση του στο έδαφος, προκλήθηκε κάταγμα στο χέρι του.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Δημήτριου Δάβαλου:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας,

Η σημερινή παρουσίαση αφορά στην εξάρθρωση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μίας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2022 ενέχεται σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, με λεία που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, αντικείμενο της παράνομης δραστηριότητάς τους ήταν η διάπραξη κλοπών από οικίες στην Αττική χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη δήθεν επιθυμία τους για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων (οικίες, διαμερίσματα, καταστήματα) ή άλλων αντικειμένων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν προβεί σε σχετική ανάρτηση αγγελιών στο διαδίκτυο.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής (13 Ιανουαρίου 2023), μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα, από τα οποία τα 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πρώτες συλλήψεις έλαβαν χώρα όταν μέλη της οργάνωσης ετοιμάζονταν να προβούν σε ακόμα μία κλοπή στην περιοχή της Πεύκης. Μάλιστα κατά τον χρόνο αυτό, συλληφθέν μέλος, δεν δίστασε να κινηθεί απειλητικά με το όχημα που οδηγούσε σε βάρος αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί όταν από την αναγκαστική πτώση του στο έδαφος, προκλήθηκε κάταγμα στο χέρι του.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές ή ενοικιαστές ή που επιχειρούν με διάφορα άλλα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους. Στην περίπτωση αυτή, προτείνουμε να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση να μην παραλείπουν να ενημερώνουν τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτήν την ευρεία και δύσκολη επιχείρηση, για τον ζήλο και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών μέχρι και την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης. Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνάδελφό μας και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας στην καθημερινή μάχη που δίνουμε ενάντια σε κάθε μορφής εγκληματικότητας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα σας παρουσιάσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Δημογλίδου Κωνσταντία.

Σας ευχαριστώ».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς άμαχους από ένα χωριό στο Σούμι - Αγνοείται η τύχη τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος στο Ιράν ο αρχηγός IDF

«Θα φας πολύ ξύλο, μπρο»: Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο για τα δώρα των εορτών - Δείτε βίντεο

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο