Τι κάνει η Σίτι!

Αυτός θα μπορούσε να είναι -κάθε βδομάδα- ο γενικός τίτλος για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που κάνει εκπληκτικά πράγματα στη φετινή Premier League.

Ήδη, έχει ξεπεράσει τις 13 σερί νίκες της Τσέλσι από την περσινή χρονιά, έφτασε τα 14 απανωτά «τρίποντα» της Άρσεναλ από το 2002, αλλά σε μία σεζόν(!), και αν πανηγυρίσει και απόψε, στην Ουαλία, απέναντι στη Σουόνσι, θα έχει… μόνη της, τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες ever!

Ακόμη και να μην τα καταφέρουν, πάντως, οι «πολίτες» έχουν την ευκαιρία να «σπάσουν» τρομακτικά ρεκόρ!

Σύμφωνα λοιπόν, με τα στατιστικά και τη φόρμα της Σίτι, η Sun… τα έβαλε κάτω και προέβλεψε σε τι, απίθανες επιδόσεις μπορεί να φτάσει το «τρένο» του Μάντσεστερ!


Περισσότερες συνεχόμενες νίκες


Αν η Μάντσεστερ Σίτι κάνει το… καθήκον της (και) απόψε, απέναντι στη Σουόνσι, θα φτάσει στην ιστορική, 15η σερί νίκη της! Ήδη, θυμίζουμε, με το «διπλό» στο «Ολντ Τράφορντ», οι «πολίτες»… έπιασαν τα 14 απανωτά «τρίποντα» της Άρσεναλ, αλλά σε μία σεζόν! Οι «κανονιέρηδες», ναι μεν πανηγύρισαν 14 συνεχόμενες φορές, αλλά σε δύο σεζόν, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2012.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεπέρασε, φυσικά, την περσινή επίδοση-ρεκόρ της Τσέλσι, που είχε 13 σερί νίκες (στην ίδια σεζόν) μεταξύ Οκτώβρη και Δεκέμβρη, και με νίκη, επομένως, στην Ουαλία μένει… μόνη πρώτη, γενικώς, στη σχετική λίστα, γράφοντας ιστορία!


Περισσότεροι βαθμοί σε μία σεζόν


Αν συνεχίσει «τρένο», τα πράγματα είναι απλά: Θα γίνει -και άνετα- η πρώτη που θα «σπάσει» το… φράγμα των 100 βαθμών στην Premier League! Αυτό, δηλαδή, που γίνεται μόνο στο… Manager, θα συμβεί στην πραγματικότητα. Όπως τα έχει υπολογίζει η Sun, λοιπόν, με βάση τη φόρμα της Σίτι και τους αγώνες που έχει μπροστά της, ενδέχεται να τερματίσει πρώτη με 109 βαθμούς!

Να υπερκαλύψει, δηλαδή, το ρεκόρ της Τσέλσι από το 2005, όταν… σήκωσε την κούπα, μαζεύοντας 95.


Κατάκτηση του τίτλου με τη μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο


Εδώ είναι που οι προβλέψεις προκαλούν… ίλιγγο! Το ρεκόρ του πιο άνετου τίτλου κατέχει η συμπολίτισσα της Μάντσεστερ Σίτι, Γιουνάιτεντ, από τη σεζόν 1999-2000, όταν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Άρσεναλ. Αυτήν τη στιγμή -και δίχως, φυσικά, να συνυπολογίζουμε την αποψινή (13/12) αγωνιστική- η ομάδα του Γκουαρντιόλα είναι στο +11 από εκείνη του Μουρίνιο.

Αν συνεχίσει, έτσι, λοιπόν, μπορεί να… κόψει πρώτη το νήμα με 26 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο! Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι ενδέχεται να έχει «καθαρίσει» και μαθηματικά την κούπα από τον Μάρτη!


Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν


Λογικά, το συγκεκριμένο ρεκόρ θα έρθει με… πάρτι! Πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, καθώς βρισκόμαστε, μόλις, στη 17η αγωνιστική, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πετύχει 48 γκολ! Βάσει, λοιπόν, του εκπληκτικού μέσου όρου τους, οι «πολίτες» αναμένεται ακόμη και να ξεπεράσουν τα 114 τέρματα(!), «διαλύοντας» την επίδοση -και πάλι- της Τσέλσι από το 2009-2010! Εκείνη τη σεζόν, θυμίζουμε, οι «μπλε», με μπροστάρηδες τούς Ντρογκμπά (29) και Λάμπαρντ (22), είχαν βρει δίχτυα 103 φορές…

Α! Για την ιστορία, η Σίτι, στη φετινή σεζόν, έχει βάλει πέντε ή και παραπάνω γκολ, σε ένα ματς, τέσσερις φορές!


Περισσότερες νίκες σε μία σεζόν


Μόλις πέρυσι, η Τσέλσι «έσπασε» το συγκεκριμένο ρεκόρ, καθώς επέστρεψε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας 30 νίκες! Τα 13 συνεχόμενα «τρίποντα» στο πρώτο μισό της σεζόν, άλλωστε, αποδείχθηκαν καθοριστικά. Σιγά…

Η Σίτι προβλέπεται πως θα κάνει 36 νίκες, στην Premier League των 38 αγωνιστικών!

Και μένει να δούμε, βέβαια, αν θα υπάρξουν και δεύτεροι… Invincibles, μετά τη μυθική ομάδα της Άρσεναλ, που κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, το 2004.

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube