Καμιά ομάδα άλλωστε δεν έχει πάρει κούπα μετά από πέντε – έξι παιχνίδια. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που δείχνουν ότι για τον Ολυμπιακό είναι ένα ματς που γίνεται σε “καλό φεγγάρι” για τους πειραιώτες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πρώτα απ' όλα οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι τέτοιου είδους παιχνίδια δίνουν “αέρα” τίτλου στην ομάδα που θα καταφέρει να κερδίσει και οι “ερυθρόλευκοι” είναι αυτή την περίοδο σε καλή ψυχολογική κατάσταση και η ψυχολογία μιας ομάδας παίζει μεγάλο ρόλο στα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί απέναντι στον “δικέφαλο” του Βορρά έχοντας “αναρριχηθεί” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη γκέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ξάνθη. Κι όταν ο Ολυμπιακός καταφέρνει να βρεθεί μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν την...αποχωρίζεται.

Κι αυτό δεν είναι εύκολο επίτευγμα για μιαν ομάδα. Η ΑΕΚ για παράδειγμα είχε την ευκαιρία πριν από τρεις αγωνιστικές, να κερδίσει τον Ηρακλή για να είναι μόνη πρώτη και δεν το πέτυχε. Μια εβδομάδα μετά παραδόθηκε αμαχητί στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός αν κέρδιζε χθες την Ξάνθη θα διατηρούνταν στην κορυφή του πίνακα και θα περίμενε πιο άνετος το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Όλα όμως εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο που οι “ερυθρόλευκοι” πάνε...καβάλα στο άλογο στο ματς με τον “δικέφαλο” του Βορρά και μάλιστα αν οι πρωταθλητές κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, η διαφορά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα φτάσει τους εφτά πόντους. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η αποστολή των “ερυθρόλευκων” θα είναι εύκολη, καθώς ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι αν μείνει τόσο πίσω από την κορυφή μετά από μόλις έξι ματς, η διαφορά δε θα είναι εύκολο να καλυφθεί.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει και η μεγάλη “δίψα” των πειραιωτών για νίκη, γιατί θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές να πάρουν και το δεύτερο ντέρμπι στην έδρα τους, καθώς έχει προηγηθεί η εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής και οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου έχουν βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν χάσει βαθμούς στην έδρα τους και μάλιστα σε παιχνίδια που ελάχιστοι θεωρούσαν ότι θα “στραβοπατήσουν”. Ο Ολυμπιακός έχει μια ήττα, αυτή από τη Λάρισα, αλλά δεν είναι εντός έδρας και αυτό σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μπροστά τους έναν ακόμα στόχο, που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια τους για κατάκτηση του τίτλου και αυτό είναι η υπεράσπιση της έδρας τους. Ο Ολυμπιακός έδειξε στα εντός έδρας παιχνίδια του (με Βέροια και ΑΕΚ) πως είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τις εκτός έδρας εμφανίσεις του σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Νέα Σμύρνη και αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Κανείς μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός έχει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να παίξει και με τον Παναθηναϊκό στο “Καραϊσκάκη”.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο»

Πώς παίρνουν το πρωτάθλημα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Τερίμ: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, χάσαμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα»

Μπουρλότο ξανά στο πρωτάθλημα: Παρέμεινε στην κορυφή η ΑΕΚ, ολοζώντανοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, νοκ-άουτ ο Παναθηναϊκός!

Ταφόπλακα στα όνειρα του Παναθηναϊκού για τίτλο από τον Άρη

Λουτσέσκου: «Ποδοσφαιρικό σόου - Σημαντικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που τη βοηθούν όλοι»

Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, αστόχησε εξ επαφής ο Σπόραρ