Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ συνδυάζοντας την κατάκτηση των τριών βαθμών με καλή εμφάνιση κι αυτό ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν πέντε γκολ και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Ολυμπιακός πέρασε λοιπόν ένα πολύ άνετο βράδυ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί πολύ απλά έκανε την ζωή του εύκολη. Ποιο ήταν το στοιχείο που έδωσε την δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να κάνουν… περίπατο απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου; Μα πολύ απλά ότι κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Αυτό ήταν το «κλειδί» για την πολύ άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτό ζητούσε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας. Ήταν πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους ότι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά.

Με το σκορ στο 2-0 τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν το παραμικρό άγχος. Αυτό βοήθησε ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο, να βγάλουν ωραίες συνεργασίες και να πετύχουν τρία ακόμα γκολ στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό κι αυτό ήταν κάτι που είχε έβαλε άγχος στους ερυθρόλευκους. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο παιχνίδια και η εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ, πρέπει να είναι «οδηγός» για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Έτσι πρέπει να μπαίνει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, ειδικά σε αυτά τα ματς. Να έχει στόχο να «κλειδώσει» το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ώστε να δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για να παρουσιάσει ακόμα καλύτερο θέαμα. Και ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα που την χάρηκε ο κόσμος γιατί πολύ απλά δεν «κάθισε» μετά το 2-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Είχε καλό ρυθμό, πίεσε ψάχνοντας κι άλλα γκολ και έβγαλε ωραίες συνεργασίες στο χορτάρι του Καραϊσκάκη. Όλα αυτά όμως έγιναν πιο εύκολα λόγω των δύο τερμάτων που είχαν πετύχει οι πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό κι έτσι πρέπει να εκμεταλλεύεται την δυναμική της έδρας της η ομάδα του λιμανιού. Να μπαίνει δυνατά στο Καραϊσκάκη ασκώντας πίεση στον αντίπαλο του. Το έκανε με τον ΠΑΣ κι έφτασε σε πολύ εύκολη νίκη, παίζοντας μάλιστα και ωραίο ποδόσφαιρο.

Το έκανε και με αντίπαλο την Λουκέρνη στο Φάληρο, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ και είχε πετύχει μια μεγάλη νίκη με 4-0. Θυμίζουμε ότι οι πειραιώτες είχαν προηγηθεί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης και είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η έδρα για τον Ολυμπιακό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube