Με την Γερμανίδα καγκελάριο να αποσύρεται σταδιακά από την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) το φως των προβολέων πέφτει πάνω στους δελφίνους που ετοιμάζονται στο επόμενο συνέδριο να διεκδικήσουν την αρχηγία του CDU.

Στη συνέντευξη τύπου η καγκελάριος,΄Ανγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δύο μέλη του προεδρείου του κόμματος ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους. Υποψήφια θα είναι η γ.γ. των Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που θεωρείται άτομο του στενού περιβάλλοντος της κ. Μέρκελ, και ο εσωκομματικός της αντίπαλος ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν που εκπροσωπεί τη δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο στο συνέδριο της CDU στις αρχές Δεκεμβρίου να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.

Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ή αλλιώς «μίνι Μέρκελ»

Η 55χρονη γ.γ. των Χριστιανοδημοκρατών είναι γνωστή με το παρατσούκλι «μίνι Μέρκελ» ή «Μέρκελ του Ζάαρλαντ». Είναι από τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στην Γερμανίδα καγκελάριο και διαθέτει αρκετές αρετές της.

Κόρη διευθυντή σχολείου, είναι γνωστή και αφοσιωμένη καθολική. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Σπούδασε πολιτικές και νομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Τριερ Σααρμπρούκεν και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα.

Το 1998 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής για μόλις 7 μήνες. Στις επόμενες εκλογές έχασε την έδρα της αλλά ήταν κοντά με τον επικεφαλής του κρατιδίου της Ζάαρλαντ. Από το 2011 έως το 2018 ήταν επικεφαλής του γερμανικού κρατιδίου και μόλις η τέταρτη γυναίκα που λαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα. Έχει την φήμη της πολιτικού που γνωρίζει να κερδίσει εκλογές για το κόμμα της.

Το «παιδί θαύμα» Γενς Σπαν

Ο 38χρονος υπουργός Υγείας της Μέρκελ εκπροσωπεί την δεξιά πτέρυγα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών. Ο Γενς Σπαν μπήκε από πολύ νωρίς στην πολιτική. Έγινε βουλευτής το 2002 σε ηλικίας μόλις 22 ετών και το νεότερο μέλος της γερμανικής Βουλής.

Είναι από τους βασικούς υποστηρικτές και νομοθέτες της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στην Γερμανία.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη