Στην ταυτοποίηση του ενός από τους οχτώ τζιχαντιστές που σκόρπισαν τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, παρασέρνοντας στο θάνατο 129 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 352 προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν γαλλικά Μέσα.

Πρόκειται για τον 29χρονο Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των τριών μακελάρηδων του θεάτρου Μπατακλάν.

Οι γαλλικές Αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον δράστη από το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα κομμένο δάχτυλο εντός του θεάτρου.

Ο Μοστεφάι ήταν 29 ετών, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, είναι ο πρώτος από τους επτά τρομοκράτες που αναγνωρίστηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος τζιχαντιστής στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου και εκπαιδεύθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Τα γαλλικά Μέσα υπογραμμίζουν τη ζωή του σε πολύ υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί ισλαμιστές που έχουν στραφεί στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Το παλιό σπίτι του έγινε αντικείμενο ερευνών, το Σάββατο, από ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ υπό κράτηση βρίσκονται ο πατέρας και ο αδερφός του από το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα, οι γαλλικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλες τις διασυνδέσεις του 29χρονου εντός και εκτός Γαλλίας, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σύνδεσμοί του με το Ισλαμικό Κράτος και πιθανόν και νέοι πυρήνες τζιχαντιστών.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας