Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το έχω πει και το έχω γράψει. Ο φετινός Άρης είναι ένα από τα πιο ελκυστικά πρότζεκτ της φετινής Σούπερ Λιγκ. Η ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής το κατέστησε σαφές με το πιο εμφατικό τρόπο με την “διπλάρα” στη Λαμία. Από τις 16 ομάδες που εκκίνησαν την φετινή διαδρομή, αυτή του Ερέρα προκάλεσε τον μεγαλύτερο θόρυβο. Έκανε... γκελ με το καλημέρα, γιατί παρουσίασε στο χορτάρι αυτό για το οποίο πάει ο φίλαθλος στο γήπεδο.

Το καλό ποδόσφαιρο.

Είναι ομάδα φτιαγμένη από καλά υλικά και με πρόθεση να παίξει για να κερδίσει και όχι να κλέψει το αποτέλεσμα. Έχει χτιστεί με συγκεκριμένη φιλοσοφία από τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο με την αρωγή του Θόδωρου Καρυπίδη που υλοποίησε σχεδόν στο απόλυτο τις επιθυμίες των δυο ανδρών. Είναι νωρίς ασφαλώς να προβλέψει κάποιος μέχρι που θα φτάσει ο φετινός Άρης, μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε όλοι, ότι η πρώτη ύλη για κάτι καλό υπάρχει και με το παραπάνω. Ντιγκινί, Ματέο, Γκάμα και Γιουνές μπροστά συνθέτουν μια πολύ ποιοτική τετράδα που κάνει συνεχώς πράγματα και χθες προκάλεσε τον... τρόμο στη Λαμία. Ειδικά οι δυο... πλαϊνοί, Ματέο και Γκάμα ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Ο Ντιγκινί που ήταν σχεδόν άφαντος στο ματς, στη μια φάση που χρειάστηκε έδειξε την κλάση του. Στα χαφ Μπάσα και Ματίγια έκοβαν και καθόριζαν το ρυθμό ενώ η κατά τα 3/4 ελληνική τετράδα στην άμυνα εξουδετέρωσε τα βαριά χαρτιά της Λαμίας, Μπαράλες και Μπερτόλιο. Ο Άρης έχει τέτοια ποιότητα στο ρόστερ του που ακόμη και αν υστερήσει κάποιος, θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα τραβήξει το κουπί. Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε όταν θα είναι όλοι καλά και στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας.

Οι προσθήκες των Σιώπη και Μαρτίνεζ μεγεθύνουν ακόμη πιο πολύ την πεποίθηση ότι με σοβαρότητα και χαμηλά την μπάλα, ο Άρης δεν δικαιούται να διεκδικεί κάτι πιο λίγο από την είσοδό του στην τετράδα και φυσικά την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Περιττό να πως ότι η θεαματική επιστροφή του Άρη στη Σούπερ Λιγκ έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο. Λογικό.

Δεν είναι και μικρό πράγμα να λείπεις τέσσερα χρόνια και να επιστρέφεις με τέτοια εμφάνιση. Την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο, όλη αυτή η συσσωρευμένη πίεση θα βρει το έδαφος να εκτονωθεί μαζικά και να στείλει ένα και ξεκάθαρο μήνυμα. Ο Άρης επέστρεψε για να μείνει και να ομορφύνει το ταλαιπωρημένο πρωτάθλημά μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Υ.Γ Ο Ερέρα συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα. Από το λεωφορείο της επιστροφής από την Λαμία ξεκίνησε η επιχείρηση προσγείωση αφού ξέρει από τι κίνδυνο διατρέχει η ομάδα αν ξεχαστεί στο… ροζ συννεφάκι.

ΥΓ1 Κατανοώ την υπέρβαση του Θόδωρου Καρυπίδη φέτος. Θεωρώ όμως ότι εφόσον βλέπεις ότι αυτή η ομάδα θα… σου τα δώσει πίσω, την θωρακίζεις ακόμη περισσότερο και αφήνεις τον Ερέρα να κριθεί και στο κομμάτι της διαχείρισης υλικού και προσωπικοτήτων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube