Μία ασταμάτητη στην επίθεση Άλμπα Βερολίνου πέτυχε δεύτερη κατοστάρα –μετά τη Χίμκι- νικώντας 100-92 μέσα στη Βαλένθια και ανεβαίνοντας στο 4-8. Είχαν πάρει… φωτιά στην περιφέρεια οι Γερμανοί, μετρώντας 17/32 τρίποντα.

Πρώτος σκόρερ της Άλμπα ήταν ο Γκρέιντζερ με 17 πόντους, με τους Σίκμα και Τίμαν να είχαν από 15π. ο καθένας, αλλά τον Αμερικανό να παίρνει και 12 ριμπάουντ. Άλλους 13π. είχε ο Γκιφάι.

Από την άλλη, οι «νυχτερίδες» υποχώρησαν στο 7-4, με τους Πρέπελιτς και Χέρμανσον να ήταν πρώτοι σκόρερ με 13π. ο καθένας.

Το ματς
Γρήγορος ρυθμός από νωρίς στο παιχνίδι, με την Άλμπα να πετυχαίνει τον αιφνιδιασμό και να πηγαίνει στο +7 (12-19). Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι Γερμανοί είχαν εξαιρετικό τέμπο, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +6 (21-27).

Σχεδόν ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούνταν μπροστά (31-35). Στη συνέχεια, με «όπλο» τα τρίποντα πήγαν στο +10 (37-47), αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο, οι «νυχτερίδες» αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά στον πόντο (50-51), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, η Βαλένθια πέρασε μπροστά (54-51) με τον Βαν Ρόσομ, με την απάντηση των Γερμανών να ήταν καταιγιστική και να ξεφεύγουν στο +17 (57-74), στο 26’. Το επιθετικό… πάρτι των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +20 (63-83) και τον Χέρμανσον να διαμορφώνει στο τέλος το 65-83.

Στην τέταρτη περίοδο, οι «νυχτερίδες» προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, αλλά έφτασαν μέχρι το -8 (88-96), στο 37’. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, οι Γερμανοί κρατούσαν και πήραν τη νίκη με το τελικό 92-100.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 50-51, 65-83, 92-100



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»

Ντίνος: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξέλιξης»

Κορυφαία ομάδα της Euroleague στο μάρκετινγκ και φέτος ο Παναθηναϊκός