Ήταν φαβορί και το απέδειξε!

Η Βαλένθια επιβλήθηκε με μεγάλη ευκολία του Ερυθρού Αστέρα με 91-71 και ανέβηκε στο 11-9 που τη φέρνει σε ισοβαθμία με Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας, τη στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας έπεσε στο 6-13.

Επιθετική πολυφωνία χαρακτήρισε τους νικητές, με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Λαμπεϊρί 16, Κάλινιτς 14, Τόμπεϊ 13, Γουίλιαμς 12, Σάστρε 11), ενώ πλην της δεύτερης περίοδου είχαν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά.

Ο Τζόνι Ο’ Μπράιαντ ήταν ο μοναδικός διασωθείς από το… ναυάγιο των Σέρβων, έχοντας 21 πόντους, αλλά και 6 λάθη.

Το ματς

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» τη νίκη από νωρίς η Βαλένθια άρχισε από το πρώτο λεπτό να ανεβάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού, παίρνοντας διαφορές κοντά σε διψήφιο αριθμό (14-7) και το… μοιραίο για τους Σέρβους δεν αποφεύχθηκε, καθώς με τρίποντο του Σάστρε έγινε το 17-7. Αντί ο Ερυθρός να πλησιάζει, μπαίνοντας καλύτερα στο κλίμα του αγώνα, η Βαλένθια συνέχιζε απτόητη, κάνοντας το 21-7 και κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 27-15.

Η δεύτερη περίοδος δεν άλλαξε σε πολλά πράγματα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, με τη Βαλένθια να εκτελεί από τα 6,75 με δύο τρίποντα του Σαν Εμετέριο (33-20), ενώ ο Τόμπεϊ έγραψε και το +16 (42-26), αναγκάζοντας επιτέλους τους φιλοξενούμενους να βγάλουν μια αντίδραση. Με δύο τρίποντα από Ο’ Μπράιαντ και Λάζιτς το 47-30, έγινε 47-36 και με τις βολές του Κολόμ στο τέλος του ημιχρόνου, η διαφορά έπεσε σε εφικτά για ανατροπή επίπεδα (49-42).

Η σεμνή… τελετή στη Βαλένθια έλαβε ουσιαστικά τέλος στην τρίτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν και πάλι να παίζουν άμυνα, το επιθετικό τους ταλέντο τους έδωσε σκορ και απολύτως λογικά η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους 10 πόντους, με τον Βαν Ρόσομ να είναι και πάλι λίρα… εκατό από τα 6,75 (61-51) και τον Κάλινιτς να γράφει το 68-57 του δεκαλέπτου.

Με τον Βίβες να «πυροβολεί» κι αυτός από τη γραμμή του τρίποντου (75-62), ήταν φανερό ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε το κουράγιο να ακολουθήσει και από εκεί και πέρα η Βαλένθια έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και έκλεισε το παιχνίδι στην υψηλότερη διαφορά του ματς (91-71), διαμορφώνοντας σε… περίπατο την αναμέτρηση κόντρα στους Σέρβους.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 49-42, 68-57, 91-71



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»

Μπατίστ: «Έπρεπε να δουλέψουμε ο ένας για τον άλλον σαν ομάδα, αλλά δεν το κάναμε»

Πέιν: «Χρωστούσαμε στους φιλάθλους μας μια τέτοια εμφάνιση»