Σε μια ωραία για τη διοργάνωση επιστροφή, η Βαλένθια βάζει και πάλι τα καλά της για να παίξει στην Ευρωλίγκα. Μια ομάδα που είναι μια... μέσα μια έξω, θέλει επιτέλους να βρει έναν τρόπο να σταθεροποιηθεί. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, μιας και η δυναμικότητα των υπολοίπων ομάδων έχει ανέβει επικίνδυνα. Το νέο ξεκίνημα έχει και νέο μπροστάρη. Ο πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ισπανίας το 2006 και προπονητής της Μπιλμπάο από το 2018 μέχρι και το 2022, Άλεξ Μουμπρού είναι ο νέος τεχνικός των «νυχτερίδων» με κάθε επισημότητα.

Το όλο εγχείρημα έχει αρκετό ενδιαφέρον γιατί από τη στιγμή που δεν υπάρχει το άγχος του «πρέπει», όλα είναι πιθανά. Βέβαια καλά είναι τα όνειρα και επιτρέπεται να τα κάνουν όλοι, όμως σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, υπάρχει ένα ταβάνι που δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Η Βαλένθια είναι μια ομάδα μεσαίας ταχύτητας που μοιάζει πιθανό να αναγκάσει τους μεγάλους να κάνουν γκέλες αλλά όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα δύσκολα θα μπορέσει να μπει στην οκτάδα που είναι και το νόημα της υπόθεσης. Ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία που τον έχει ανάγκη η Ευρωλίγκα στο να γίνει ανταγωνιστικότερη με αρκετό μπασκετικό κοινό, θα είναι μια ευχάριστη νότα φέτος.

Σε μια ωραία για τη διοργάνωση επιστροφή, η Βαλένθια βάζει και πάλι τα καλά της για να παίξει στην Ευρωλίγκα. Μια ομάδα που είναι μια... μέσα μια έξω, θέλει επιτέλους να βρει έναν τρόπο να σταθεροποιηθεί. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, μιας και η δυναμικότητα των υπολοίπων ομάδων έχει ανέβει επικίνδυνα.

Ήρθαν: Τζάρεντ Χάρπερ (Νιού Όρλεαν Πέλικανς), Κάιλ Αλεξάντερ (Φουενλαμπράδα), Ζόνα Ράντεμπο (Λούντβισμπουργκ), Τζέιμς Γουέμπ Γ' (Μούρθια), Κρις Τζόουνς (Βιλερμπάν)

Έφυγαν: Ολίβιερ Χάνλαν (Τιαντζίν Ρονγκάνγκ Παϊονίερς), Μάικ Τόμπεϊ (Μπαρτσελόνα), Λουί Λαμπερί (Ούνιξ Καζάν), Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς (Ούνιξ Καζάν)

Παραμένουν: Βίκτορ Κλαβέρ, Γιόσεφ Πουέρτο, Κλέμεν Πρέπελιτς, Μάρτιν Χέρμανσον, Χασιέλ Ριβέρο, Μίλαν Χιμένες, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Σαμ Βαν Ρόσομ, Ξαβιέρ Λόπεθ-Αροστέγκι, Χάιμε Πραντίγια



Αστέρι: Όπως και να το δει κανείς, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από το ρόστερ των Ισπανών. O 30χρονος Μαυροβούνιος συμπληρώνει μια δεκαετία στις «νυχτερίδες» και αποτελεί με διαφορά έναν ζωντανό θρύλο της ομάδας. Η βοήθειά του τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά είναι τεράστια και χωρίς αμφιβολία δεν την βρίσκει εύκολα μια ομάδα σαν τη Βαλένθια. Η εμπειρία του θα βοηθήσει τους πάντες στον σύλλογο και σίγουρα θα πάρει μόνος του νίκες μέσα στη σεζόν.

Ποιον να προσέξετε: Στα 25 του χρόνια ο Ξαβιέρ Λόπεθ-Αροστέγκι προέρχεται από την κατάκτηση του Eurobasket με την Ισπανία. Από το... πουθενά βρέθηκε μέλος μιας εξαιρετικής ομάδας και πλέον είναι έτοιμος να συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς και στην Ευρωλίγκα! Γενικότερα, αποτελεί ξεκάθαρα ένα απίστευτα δυνατό project με μεγάλη προοπτική, οπότε αξίζει να έχετε το νου σας εκεί.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Ο Μάικ Τόμπεϊ της έφυγε με προορισμό την Μπαρτσελόνα και γενικότερα θα της λείψει 100%. Ένας παίκτης τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι των «νυχτερίδων» που δύσκολα θα μπορέσουν να αναπληρώσουν το κενό. Κάθε προπονητής θα τον ήθελε στο ρόστερ του και σίγουρα αυτός της Βαλένθια.

Μεγάλο ατού: Το γεγονός ότι κατά μεγάλο ποσοστό έχει κρατήσει έναν βασικό κορμό σε σχέση με πέρσι, ίσως αποδειχθεί σημαντικό για τη Βαλένθια. Μπορεί να είναι ομάδα φόβητρο και γενικά το ρόστερ της να είναι απλά καλό, ωστόσο ως ομάδας χωρίς άγχος και σίγουρα με ψυχή, μπορεί να πετύχει μεγάλες νίκες κόντρα στα φαβορί.

Μεγάλο ερωτηματικό: Ο Τζάρεντ Χάρπερ, ο 25χρονος γκαρντ (1,78μ.) έπαιξε σε δύο ματς με τους Πέλικανς την περασμένη σεζόν στο ΝΒΑ, ενώ πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου στην G League έχοντας 21,2 πόντους (41,1% στα τρίποντα), 6,3 ασίστ, 3,4 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Θα παίξει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ, όμως είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί.

Πρόβλεψη πορείας: Με μια ματιά στις ομάδες που συμμετέχουν φέτος, τη Βαλένθια μάλλον την κατατάσσεις από τη μέση και κάτω. Έχει ένα σύνολο αρκετά... τίμιο, αλλά λογικά όχι και ικανό να την πάει στην επόμενη φάση που είναι και το ζητούμενο. Όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι και τελευταία, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κάνει την έκπληξη βάση των δεδομένων που έχουμε τώρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube