Μπορεί να αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κόντρα σε μια αξιόμαχη Βαλένθια, αλλά κατάφερε να φύγει με σημαντικότατο διπλό από την Ισπανία και συνεχίζει να ανεβαίνει η Παρτίζαν!

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 72-67 και πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, διευρύνοντας ένα σερί που ξεκίνησε από την εντός έδρας νίκη της επί του Παναθηναϊκού στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Έτσι, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-6, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Βαλένθια δεν κατάφερε να πάρει δεύτερη σερί μεγάλη νίκη μετά το διπλό της στο ΣΕΦ, πέφτοντας στο 8-7.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι ΛεΝτέι (14π), Νάναλι (14π, 3 ασίστ) και Πάντερ (13π, 9 ριμπάουντ), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν Τζόουνς (14π) και Ρόμπερτσον (12π).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις ομάδες να είναι υπομονετικές στις επιθέσεις τους και με την Παρτίζαν να προηγείται με 12-8, χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Ντόζιερ. Οι διαιτητές επέτρεπαν τις δυνατές άμυνες ενώ ο Κλαβέρ ισοφάρισε σε 12-12, Καμίνσκι και Πονίτκα επανέφεραν τους φιλοξενούμενους στο +5 (12-17), πριν ο Νάναλι διαμορφώσει το 14-19 της πρώτης περιόδου με όμορφο floater στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το παιχνίδι χαμηλού ρυθμού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Γιόβιτς να πετυχαίνει το μοναδικό καλάθι των πρώτων δύο λεπτών της, ενώ στη συνέχεια ο Νάναλι σκόραρε 7 συνεχόμενους πόντους για την Παρτίζαν, βάζοντας τη μπροστά με 19-24. Ωστόσο, η Βαλένθια αντέδρασε φτιάχνοντας σερί 11-4, παίρνοντας το προβάδισμα με 30-28, πριν ο Πραντίγια επαναφέρι τους Ισπανούς στη θέση του οδηγού (34-33) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φορτσάτοι στην τρίτη περίοδο, σκοράροντας και στις τέσσερις πρώτες επιθέσεις τους για το 36-41, ενώ ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε θραύση στις δύο πλευρές του παρκέ, παίζοντας σημαντικές άμυνες και σκοράροντας 12 πόντους μέσα στο δεκάλεπτο, οδηγώντας την Παρτίζαν στο υπέρ της 53-44!

Ο Πέρι Ντόζιερ ανέβασε τη διαφορά υπέρ της Παρτίζαν στο +11 (44-55) και λίγο αργότερα στο +9 (48-57), αλλά στη συνέχει η Βαλένθια αντέδρασε πλησιάζοντας σε «απόσταση αναπνοής» (57-59) με καλάθι και φάουλ του Τζόουνς! Στη συνέχεια, η Βαλένθια είχε και άλλες ευκαιρίες, ακόμα και να περάσει και μπροστά, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, με τους Σμαΐλαγκιτς και Πάντερ να σκοράρουν με μεγάλα τρίποντα, διαμορφώνοντας το 61-67 και γέρνοντας οριστικά το μομέντουμ υπέρ της Παρίζαν, η οποία επικράτησε με το τελικό 67-72.



Τα δεκάλεπτα: 14-19, 34-33, 44-53, 67-72

Τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Τυχεροί που πέφτουμε πάνω στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο: Hταν λες και έπαιζα με 7 κιλά παραπάνω - Aπό τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Game 5

Καλάθης: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, μπασκετικά και συναισθηματικά»

Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»

Η φοβερή τάπα του Ράιτ στον Βέσελι ψηφίστηκε ως η Magic Moment της σεζόν στην Euroleague!

Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν ανοίγει λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων το ΟΑΚΑ στο Final 4

Oι αναγνώστες του sport-fm.gr μίλησαν: Αυτός είναι ο δικός τους MVP στη Euroleague!

Αταμάν: «Έχω υπάρξει προπονητής της χρονιάς, αλλά δεν το θυμάμαι - Θυμάμαι, όμως, τον back to back τίτλο με την Εφές…»

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»

Λεσόρ: «Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο Βερολίνο - Ανυπομονώ να το ζήσω»