Με δύο μεγάλα σερί στην τέταρτη περίοδο, η Ζαλγκίρις νίκησε 80-76 τη Βαλένθια στην Ισπανία στο ματς που ολοκλήρωσε τη δέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και με 6-4 ρεκόρ ανέβηκε στην έκτη θέση, αφήνοντας τις «νυχτερίδες» στο 4-6 στη 12η θέση.

Οι παίκτες του Αλεξ Μουμπρού διατηρούσαν ένα +10 στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, παρά την προσπάθεια των πρωταθλητών Λιθουανίας, όμως ένα σερί 8-0 και ένα 11-0 των παικτών του Κάζις Μακσβίτις στην τέταρτη περίοδο, τους έδωσε το +4 και το +5 και, με την ψυχραιμία τους στις βολές, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σμιτς με 19, Εβανς με 18 και Μπραζντέικις με 13 πόντους. Για τους Ισπανούς, διακρίθηκαν οι Τζόουνς με 19, Ουέμπ με 15 και Χάρπερ με 12 πόντους.

Το ματς
Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε με 5-2, όμως η Βαλένθια απάντησε με 6-0 σερί με τα συνεχόμενα τρίποντα και έφτασε στο 8-5. Ουέμπ και Τζόουνς είχαν πάρει την «μπαγκέτα» στο σκοράρισμα σε εκείνο το διάστημα για τις «νυχτερίδες» κόντρα στις πολλές λύσεις των Λιθουανών στην ισπανική ρακέτα. Έτσι, τα τρία συνεχόμενα τρίποντα των παικτών του Αλεξ Μουμπρού έφεραν το 9-0 σερί και το +8 για τη Βαλένθια και ο Ριβέρο έφερε το +10, όμως ένα σερί 5-0 της Ζαλγκίρις έφερε το 28-23, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο +7.

Με 5-0 σερί στην αρχή της δεύτερης περιόδου με πολλές επιθετικές λύσεις, η Ζαλγκίρις μείωσε στο -2, όμως ένα σερί 7-0 της Βαλένθια με επιθετική πολυφωνία έφερε το +9 για τις «νυχτερίδες». Ο Ντούμπλιεβιτς έφερε το +10 και με τα διάφορα σερί εκατέρωθεν και με τον Σμιτς πρωταγωνιστή για την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις φτάσαμε στο 44-37 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Οι Ισπανοί είχαν 10/20 δίποντα, 6/13 τρίποντα και 20 ριμπάουντ. Οι μόνιμοι πρωταθλητές Λιθουανίας είχαν 6/13 δίποντα και 15 ριμπάουντ.

Με προσωπικό σερί του Τζόουνς, η Βαλένθια έφτασε στο +11 στην αρχή της τρίτης περιόδου και ο Ουέμπ διατηρούσε τη διψήφια διαφορά. Με πρωταγωνιστή τον Σμιτς, η Ζαλγκίρις έκανε σερί 7-0 και μείωσε στο -3. Με προσωπικό σερί 4-0 του Μπραζντέικις, η Ζαλγκίρις μείωσε στο -2 και ο Μπραζντέικις διατηρούσε τη διαφορά στο σουτ για τους Λιθουανούς και ο Χάρπερ είχε αναλάβει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους. Ένα 5-0 σερί της Βαλένθια έφερε το +8 για τους παίκτες του Αλεξ Μουμπρού, όμως ένα σερί 4-0 της Ζαλγκίρις έφερε το 61-59 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο Πρέπελιτς έφερε το +5 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Εβανς βοήθησαν τη Ζαλγκίρις να κάνει ένα σερί 8-0 και να προηγηθεί με +3. Η Βαλένθια με πολλές επιθετικές λύσεις έκανε σερί 7-0 και προηγήθηκε με +4, όμως ένα σερί 11-0 με τα μακρινά σουτ του Κάβανο έφερε το 71-76, με τα καλύτερα ποσοστά των φιλοξενούμενων στα σουτ εντός πεδιάς. Ένα σερί 4-0 της Βαλένθια έφερε το 75-76. Ο Ουλανόβας με δύο εύστοχες βολές έφερε το 75-78 και με τις δύο βολές ξανά του Ουλανόβας στα 15’’, η Ζαλγκίρις έκανε το διπλό, αφού ο Πρέπελιτς αστόχησε σε τρίποντο στο 1’’.


Τα δεκάλεπτα: 31-24, 44-37, 61-59, 76-80

Τα στατιστικά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»