Ένας 42χρονος είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης της ανθρωποκτονίας 60χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Μαϊου, στην πλατεία απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά. Την υπόθεση εξιχνίασε το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή του αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ομολόγησε ότι αυτός τραυμάτισε θανάσιμα με αλλεπάλληλες μαχαιριές την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ–ΜΠΕ από πηγές της ΕΛΑΣ, ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε σχέση παλαιότερα με το θύμα, ενώ λίγο πριν από την δολοφονία έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών. Ο καθ΄ομολογίαν δράστης υποστήριξε ακόμα, ότι σε κάποια στιγμή τσακώθηκαν και τότε εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι από την 60χρονη και την τραυμάτισε θανάσιμα. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, για την διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία, στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται επίσης, ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Πηγή: Η Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

Ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος Κιλιμάντζαρο - Πέντε νεκροί

Μεγάλες ζημιές από την καταιγίδα στον Άγιο Δημήτριo: Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

Tροχαίο στο Χαϊδάρι με έναν νεκρό – Συνελήφθη 17χρονος που διέθετε δίπλωμα, αλλά οδηγούσε δίχως επίβλεψη γονέα

Στη Γαλλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Falcon

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Βλέπω έξω καθηγητές να γυρίζουν τη μαύρη νύχτα με το σκυλάκι τους - Εκεί κατήντησε η Ελλάδα»

Τροχαίο δυστύχημα στην Ιερά Οδό - Ανήλικος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα

Πτώση τιμών στις κατοικίες του Λονδίνου – Γιατί οι ακριβές περιοχές “βουλιάζουν”