Μια ανάσα πριν την Mεγάλη Eβδομάδα και οι καταναλωτές βγαίνουν στις αγορές προκειμένου να κάνουν έρευνα αγοράς αλλά και να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

«Οι τιμές είναι απλησίαστες και δεν θα αγοράσουμε αρνί φέτος» λένε πολλοί καταναλωτές, κυρίως συνταξιούχοι, που μιλήσαμε μαζί τους στην πιο μεγάλη αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο.



Οι κρεοπώλες από την πλευρά τους μιλάνε για παγωμένη αγορά και ελπίζουν η κίνηση να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα την Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη.

Όσο για τις τιμές του παραδοσιακού οβελία; Η τιμή του εξαρτάται, αναλόγως την ποιότητα που θα ζητήσει ο καταναλωτής εξηγούν. Ελληνικό κορυφαίας ποιότητας αρνί αυτή τη στιγμή πωλείται 13-13,50 το κιλό στην Βαρβάκειο αγορά.

Ωστόσο ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει και με 8 ευρώ το κιλό τρίτης όμως ή τέταρτης κατηγορίας.

Μια άλλη επιλογή πιο φτηνή είναι τα κομμάτια αρνιού που πωλούνται 5-6 ευρώ το κιλό.

Σε ερώτηση για το αν θα παρατηρηθούν ελλείψεις στην αγορά φέτος όσον αφορά τον οβελία, οι κρεοπώλες είναι επιφυλακτικοί καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «όταν ζητάμε 50 αρνιά και μας στέλνουν 10 είμαστε επιφυλακτικοί για το αν θα φτάσουν τα εμπορεύματα».

Θα εξαρτηθεί όμως από την ζήτηση που θα παρατηρηθεί την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, επισημαίνει στο skai.gr ο κ. Γιωργος Πιρλιμπός που διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα κρεοπωλεία στην Βαρβάκειο.

Πασχαλινό τραπέζι όμως δε νοείται και χωρίς οπωροκηπευτικά, όπου εκεί τα πράγματα σύμφωνα με τους μανάβηδες τα νέα είναι πιο αισιόδοξα.


Μπορεί οι ανατιμήσεις λόγω του χιονιά να έκαναν βασικά οπωροκηπευτικά, όπως το μαρούλι, απλησίαστα καθώς η τιμή του εκτοξεύτηκε πάνω από 1 ευρώ,  ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ματθαίο Τσουπάκη που διατηρεί μανάβικο στην Βαρβάκειο οι τιμές έχουν ομαλοποιηθεί και δεν είναι απαγορευτικές για τη τσέπη της νοικοκυράς.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του