Μια βαριά καταγγελία για τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ανδρέας Γουλής, παλαιός συμφοιτητής του πρωθυπουργού και ο άνθρωπος που φιλοξένησε τον κ. Τσίπρα στην Ερείκουσα το καλοκαίρι, διορίστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει λόγο για «ρουσφετολογικούς διορισμούς» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και μάλιστα, διερωτάται «μήπως o κ. Τσίπρας ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία με διορισμό, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;».

Σύμφωνα με τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, να ξηλώνει τις διοικήσεις στα περιφερειακά λιμάνια με διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτή τη φορά προχώρησε στην αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αλλαγή του -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας που -όπως σημειώνει- ανέπτυξε τον τομέα της κρουαζιέρας στο νησί.

Κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, το Διοικητικό αυτό Συμβούλιο «κατάφερε να ολοκληρώσει, μετά από δώδεκα χρόνια κωλυσιεργιών, το νέο προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, μήκους 430 μέτρων και συνυπέγραψε, μαζί με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ναυτιλίας και Μεταφορών, την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα υδατοτοδρομίου στην Ελλάδα».

Όμως, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, στη θέση του προέδρου, αντί του νέου τεχνοκράτη που υπηρετούσε, η κυβέρνηση επέλεξε έναν 75χρονο, ενώ αυξάνει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ από επτά σε εννιά, ώστε να μπορέσει να «βολέψει» ακόμα περισσότερους «συντρόφους».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ένα από τα μέλη που διορίστηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιοτου Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας είναι ο Ανδρέας Γουλής, συμφοιτητής του πρωθυπουργού και αντιδήμαρχος Ερείκουσας, εκεί όπου -όπως αναφέρει και ο κ. Βαρβιτσιώτης- φιλοξενείται ο πρωθυπουργός κάθε χρόνο. Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη του ΔΣ πληρώνονται, είτε με μισθό, είτε αποζημιώνονται αναλόγως του αριθμού των συνεδριάσεων στις οποίες παρίστανται.

«Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για την προσέλκυση επενδυτών και αποδεικνύει ότι το "νέο" που διατυμπάνιζε προεκλογικά, είναι τελικά "πολύ παλιό"», υπογραμμίζει και διερωτάται: «Μήπως, με αυτόν τον τρόπο, ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την διπλή δολοφονία γυναικών στη Μενεμένη

Ρουβίκωνας: Συγγνώμη λάθος για την επίθεση - «Η εταιρεία θα αποζημιωθεί»

Έβρος: Διακοπή των μαθημάτων σε σχολικές μονάδες λόγω επιδείνωσης του καιρού

Ομόνοια: «Χειροπέδες» σε 38χρονο που είχε πάνω του «σιρόπι του βιασμού»

ΕΛ.ΑΣ: Έξι νεκροί και 480 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική

Μητσοτάκης: «Πρόθεσή μας μια γενναία και τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση» - Τι αλλαγές προτείνει

Σημαντικό βήμα για την εκεχειρία στη Γάζα: Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα

Κακοκαιρία στη Χίο: Νεκρός χειμερινός κολυμβητής και πτώση τεράστιου βράχου στην εθνική οδό του νησιού

Βιολάντα: Νέος κύκλος ερευνών για τα αίτια της φονικής έκρηξης – Πότε ξεκινά

Εμφάνιση... τεσσάρων φεγγαριών στην Αγία Πετρούπολη: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο της «Παρασελήνης»