Συγγνώμη από την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, όταν πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξε από τον καταπέλτη, ζήτησε ο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη αν θεώρησε πως με τον τρόπο που εκφράστηκα εξισώνω το θύτη και το θύμα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός προσθέτοντας πως ο θάνατος του 36χρονου προκαλεί «σοκ και δέος» καθώς πρόκειται για ένα «έγκλημα πρωτοφανές στην ναυτοσύνη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, στην εταιρία, το πλήρωμα και τους λιμενικούς.

«Έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλοι οι κανόνες και η βασική αρχή της ναυτοσύνης», σημείωσε και κατέληξε πως ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα είχε παραιτηθεί «σε περίπτωση που υπήρχε ευθύνη που με εμπλέκει».



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σέρρες: Δύο κρατούμενοι νεκροί μετά από συμπλοκή στις Φυλακές Νιγρίτας

Συνελήφθη 30χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο

Ακροποταμιά Άρτας: Σε εξέλιξη επιχείρηση ανεύρεσης ηλικιωμένου

Ηλικιωμένη στην Άρτα έχασε τις οικονομίες της από τηλεφωνική απάτη – Συνελήφθη ένας εμπλεκόμενος

Μάιος σαν Δεκέμβριος: Στα «λευκά» Πάρνηθα και Ταϋγετος, χαλάζι στο Ηράκλειο

Μετρό: Ποιοι σταθμοί στη Γραμμή 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ωραιόκαστρο - Αστυνομικοί απεγκλώβισαν γυναίκα και τα 3 παιδιά της

BBC: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ενισχύσει την Ουκρανία με απροσδόκητους τρόπους - Πλησιάζει η εκεχειρία με τη Ρωσία;

ΗΠΑ: Επιστροφή κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών στην Ελλάδα ανακοίνωσαν Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας με Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο