Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό ο Φερνάντο Βαρέλα, αλλά βρήκε το σθένος να κάνει μια ρεαλιστική προσέγγιση για τους στόχους του «δικεφάλου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Δυστυχώς ήταν ένα παιχνίδι που δεν κύλησε όπως το περιμέναμε. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θα το χαρακτήριζα. Πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ, χωρίς τους φιλάθλους, σε αργό ρυθμό, με μεγάλες μπαλιές, με πολλές διακοπές, λίγη ένταση. Ήταν δύσκολο για εμάς να συνηθίσουμε και να προσαρμοστούμε στην κατάσταση αυτή. Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά παίχτηκε λίγο. Σε τέτοιες αναμετρήσεις όποια ομάδα είναι πιο τυχερή και εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου της είναι και η νικήτρια. Όπως και συνέβη σήμερα. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τη συνέχεια.

Τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα. Ήταν ήδη δύσκολα πριν την έναρξη των πλέι-οφ καθώς ο αντίπαλος είχε αποκτήσει μία διαφορά και μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο εγωισμός μας και η ιστορία μας προστάζουν να παλέψουμε μέχρι τέλους. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό στα παιχνίδια που απομένουν. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν το περιμέναμε, γιατί έχουμε δουλέψει καλά τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο δεν μεταφέραμε την ένταση των προπονήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μας απογοητεύει, αλλά έχουμε να παλέψουμε ακόμα για πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά βαθμολογικά με τον σημερινό μας αντίπαλο, να δώσουμε τα πάντα για τη δεύτερη θέση και φυσικά ο στόχος του κυπέλλου, αφού ο ΠΑΟΚ παλεύει για τους τίτλους και πρέπει να δώσουμε μία ηχηρή απάντηση στον αγωνιστικό χώρο.

Όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι που είναι το πιο σημαντικό, γιατί το μυαλό είναι αυτό που καθοδηγεί τα πόδια, θεωρώ ότι αυτός που είναι πιο έτοιμος σε αυτό το πεδίο θα καταφέρει να κάνει καλύτερα παιχνίδια και να κερδίσει περισσότερα από τον αντίπαλο του. Είμαστε απογοητευμένοι από την εμφάνιση μας, δεν κάναμε καλό παιχνίδι, μείναμε μακριά από τον καλό μας εαυτό, αλλά πιστεύουμε ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Στον ΠΑΟΚ έχουμε μάθει να ζούμε κάτω από την πίεση των στόχων και των αγώνων, πρέπει να κυνηγάμε τίτλους. Ρεαλιστικά μιλώντας πρέπει να κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και φυσικά υπάρχει ο στόχος του κυπέλλου. Εάν είμαστε πνευματικά έτοιμοι θα αφήσουμε πίσω μας τη σωματική κόπωση που σίγουρα θα υπάρχει, αλλά θα πετύχουμε τους στόχους μας
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Η ήττα στην Τούμπα αύξησε την πίεση στην ΑΕΚ για νίκη στο ΟΑΚΑ»

Νικολακόπουλος: «Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, τρεις ευνοούνται και ένας αδικείται»

Ολυμπιακός: Όλοι μέσα στην αποστολή για Κηφισιά

Μιχαηλίδης: «Μεγάλωσα στον ΠΑΟΚ και πλέον έχω το προνόμιο να πρεσβεύω τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του»

Δεσύλλας: «Τα πολλαπλά οφέλη μίας πιθανής νίκης στο ντέρμπι και το δίλημμα του Νίστρουπ»

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Καλαμάτα: Περαστικά σε Ναούμη, Παναγιώτου - Τι τραυματισμούς έχουν υποστεί

Τσορμπατζόγλου: «Το ερώτημα είναι εάν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να αξιοποιήσει τη νίκη επί της ΑΕΚ»

Σταματέλος: «Δύσκολο ματς με Κηφισιά, επιστρέφουν οι… ξεκούραστοι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού»

Κετσετζόγλου: «Σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να έχει έκπληξη η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.