Ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο περιβόητο «plan B» και στις σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε λέγοντας ότι επί έξι χρόνια ήταν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση και όπως εξήγησε δεν πρόκειται τώρα να ψηφίσει μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι περιμένει να δει την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια προοπτική για το χρέος με τη νέα συμφωνία, ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία προοπτική».

«Περιμένουμε να δούμε τι συμφωνία θα υπάρχει όσον αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε.

Όσον αφορά στο plan B ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως υπήρξαν προσπάθειες να
αποδομηθεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση επί πέντε μήνες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξη εξαπέλυσε και επίθεση στην τρόικα την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί με φεουδαρχική λογική.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο.
Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Κορινθία: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σπίτι - Νεκροί δύο νεαροί

Θάνατος 31χρονου από ξυλοδαρμό στην Πάτρα: Παραδόθηκε ένας 26χρονος

Θλίψη στο «τελευταίο αντίο» στον Γιώργο Παπαδάκη

Σοκ στην Κρήτη: Γονείς κατηγορούνται ότι βίαζαν και κακοποιούσαν τα παιδιά τους - Η καταγγελία έγινε από συγγενή

Διαβατήρια: Ψηφιοποίηση διαδικασίας συλλογής δικαιολογητικών

Flyover: Κλείνει για 2 ημέρες ο περιφερειακός για την κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος

Διοικητής Αρχής Κυβερνοασφάλειας για το black out στο FIR Αθηνών: «Δεν υπήρξε καμία παρεμβολή»

Μπαράζ αποκλεισμών από τα αγροτικά μπλόκα - Κλείνουν Αθηνών - Λαμίας, Τέμπη, Ιόνια Οδό και τελωνεία

Ανεμοστρόβιλος στο Καλπάκι Ιωαννίνων «σήκωσε» ολόκληρη πτηνοτροφική μονάδα - Φόβοι για πλημμύρες στην Ήπειρο

Βουλή: Aπόσυρση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά η αντιπολίτευση