Την εκτίμηση ότι έχουν γίνει πολλά για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί να συνεχιστεί το δημοσιονομικό σφίξιμο για τιμωρία.

«Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως «αυτό που δε θα δεχθούμε είναι να μεταφερθεί η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχιστεί επειδή έτσι θέλουν οι κανόνες.»

«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο» πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, και εκτίμησε ότι «ο μόνος λόγος να συνεχιστεί αυτό είναι ιδεολογικός, ή μια βάση τιμωρίας».

«Έχουμε ήδη κάνει περισσότερα από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης» επεσήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αδελφοκτονία συγκλονίζει τη Μάνη: Τον πυροβόλησε σε χωράφι την ώρα που μάζευαν ελιές για προσωπικές διαφορές!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή - Πόσα θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Η «Gen Z» στους δρόμους της Γερμανίας με αίτημα «να ακουστεί» από την πολιτική

Ο πρόεδρος της Πολωνίας συγκαλεί τα κόμματα για να βρουν μια διέξοδο στην πολιτική κρίση

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τη δράση του κυκλώματος – Τα «δωράκια» και η «κόκα»

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις έρευνες για το καλώδιο

Μαραθώνιες συνομιλίες υπό το Κατάρ για μια συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

Κεραμέως για Pizza Fan: Ξεκίνησαν οι πληρωμές εργαζομένων

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις έρευνες για το καλώδιο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πού θα πέσει η θερμοκρασία