Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες έλαβε μέρος άφησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο του Φεστιβάλ Βενετίας όπου προβλήθηκε ταινία του Κώστα Γαβρά που είναι εμπνευσμένη από βιβλίο του για την διαπραγμάτευση του 2015.

Σημείωσε πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει τα αρχεία στην Βουλή, σε δικαστήριο και σε οποιονδήποτε άλλον τα ζητήσει, εξηγώντας ότι τα αποθήκευσε ακριβώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί η διαφάνεια.

Φάνηκε ωστόσο να τρέφει επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο ανάρτησης των ηχογραφήσεων στο διαδίκτυο, δηλώνοντας ότι στο Eurogroup ήταν ο μοναδικός υπουργός που σεβόταν την ιδιωτικότητα των ομολόγων του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι όλοι οι ΥΠΟΙΚ καταγράφουν τις συνομιλίες στις συσκέψεις του Eurogroup. Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι σωστή πρακτική καθότι δεν τηρούνται πρακτικά.

Διευκρίνισε ότι απείλησε τους Ευρωπαίους με δημοσίευση των ηχογραφήσεων το 2015 ώστε να σταματήσουν οι διαρροές σε βάρος του, ειδικά καθότι – όπως κατήγγειλε – συνήθως οι διαρροές ήταν ψευδείς.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη