Αρκετά λάθη, τόσο από τους βοηθούς όσο και από τον διαιτητή, Σταύρο Μάνταλο, επισήμανε ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, σχολιάζοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Αρχικά, όπως σημείωσε, στο 19', ο Ακρίβος σηκώνει το σημαιάκι του σε επίθεση της ΑΕΚ, αλλά αμέσως το κατεβάζει, βλέποντας πως η μπάλα δεν πάει στον παίκτη που είναι πιο μπροστά από την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά σε άλλον. «Αν και βιάστηκε, εκ των υστέρων έπραξε σωστά και η φάση συνεχίστηκε», είπε.

Στο 30', ο ίδιος βοηθός, δεν είδε ότι ο Αραούχο φεύγει από καθαρή θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να χάσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Αργεντινό.

Στο 39', ο Ντε Λα Μπέγια πέφτει πάνω στον Μπάρκα και σωστά χρεώνεται με επιθετικό φάουλ, θα έπρεπε, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Βαρούχας, να δει και την κίτρινη κάρτα.

Στο 42', κάνει λάθος και ο επόπτης Τάτσης, σηκώνοντας τη σημαία του για ανύπαρκτο οφσάιντ του Ελιουνούσι...

Όσο για την περιβόητη φάση του 50ού λεπτού και το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός, ο κ. Βαρούχας είπε: «Είναι παρατεταμένο το τράβηγμα του Λαμπρόπουλου. Είναι πέναλτι».

Προς το φινάλε του ντέρμπι, δε, ο Τάτσης κάνει και νέα λάθος υπόδειξη, για οφσάιντ του Αραούχο, για να φτάσουμε στην αποβολή του Μποτία, την οποία ο καθηγητής διαιτησίας χαρακτήρισε ορθή. Πως είναι, δηλαδή, κίτρινη κάρτα και άρα, κόκκινη, αφού ο Ισπανός είχε δει την πρώτη κίτρινη στο 32', για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Πατίτο. Για αυτό το μαρκάρισμα, ωστόσο, ο κ. Βαρούχας επισήμανε πως ο Μποτία έπρεπε να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube