Τα… φώτα του για το πολυσυζητημένο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, στο 90' της αναμέτρησης με την Αούστρια Βιέννης, που άπαντες θεώρησαν πως ήταν οφσάιντ, έδωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Παναγιώτης Βαρούχας!

Μιλώντας στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο στους 94,6, λοιπόν, ο καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως το γκολ σωστά μέτρησε, εξηγώντας: «Το γκολ είναι κανονικό. Το έχουμε ξαναπεί. Όταν έχουμε κακό παίξιμο, το γκολ μετράει. Την ώρα, λοιπόν, που ο Αραούχο κάνει την μπαλιά, ένας παίκτης της Αούστρια, ο Χολτζχάουζερ, με το αριστερό πόδι, κάνει τάκλιν. Απόδειξη ότι η μπάλα δεν μπορεί να περάσει χαμηλά στο έδαφος, γιατί ο παίκτης αυτός έχει το πόδι του παράλληλα με το χορτάρι. Άρα, η μπάλα περνάει από πάνω. Υπάρχει επαφή.

Ο διαιτητής είναι από πίσω, στα τέσσερα μέτρα, ο άλλος, ο πρόσθετος, έχει μπει κατά ένα μέτρο μέσα στο γήπεδο. Βλέπουν ότι υπάρχει κακό παίξιμο, ακουμπάει την μπάλα με το αριστερό πόδι και για αυτό το γκολ μέτρησε κανονικά. Τρία ζευγάρια μάτια είδαν τη φάση. Ο βοηθός μπορεί να είναι μακριά, αλλά ο πρόσθετος και ο διαιτητής είδαν την επαφή. Το πόδι είναι οριζοντιωμένο στο έδαφος και η μπάλα αναπηδά, μετά την μπαλιά του Αραούχο.

Ξαναλέω, για ό,τι μαρκάρισμα γίνεται προς την μπάλα από τον αμυντικό και η μπάλα πάει στον εκτεθειμένο επιθετικό, δεν υπάρχει οφσάιντ. Αυτός είναι η σημασία του κακού παιξίματος. Οφσάιντ είναι μόνο όταν έχουμε καραμπόλα, εξοστρακισμό της μπάλας! Αν δεν κάνει καμία κίνηση ο αμυντικός, για να παίξει την μπάλα, τότε υπάρχει οφσάιντ. Εδώ ο αμυντικός της Αούστρια κάνει κίνηση και εφόσον βρίσκει την μπάλα, είναι κακό παίξιμο και δεν υπάρχει οφσάιντ
»

Συμπλήρωσε, δε, σχολιάζοντας και τη διαιτησία του Ολυμπιακού στο Τορίνο: «Ο Γερμανός διαιτητής που σφύριξε τον Ολυμπιακό, παρόλο που δεν φημίζεται να είναι από τους σούπερ διαιτητές, ήταν εξαιρετικός στη διαχείριση. Λίγα σφυρίγματα και ψύχραιμα. Ήταν μια πετυχημένη διαιτησία, όπως και εκείνη της ΑΕΚ. Μακάρι να αντιμετωπίζονται έτσι οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη».

Σχολίασε, επίσης, την τιμωρία της ΑΕΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι πρωτοφανής η απόφαση. Διώχνουμε τον κόσμο από τα γήπεδα! Ο κάθε κοπρίτης, που πάει και ανάβει ένα καπνογόνο, θεωρεί ότι προσφέρει υπηρεσία; Οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι κάθε ομάδας θα ελέγχουν τον καθένα; Όλες οι ομάδες φέτος έχουν τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών. Και επίσης, εδώ δεν έχουν να πληρώσουν, θα πληρώσουν και πρόστιμο; Αφού μου στερεί το γήπεδο ο κάθε κοπρίτης, γιατί να πάρω διαρκείας; Πρέπει να το δει διαφορετικά η Σούπερ Λίγκα! Πιάσε τον κοπρίτη που ανάβει το καπνογόνο και βγάλτον έξω. Να κάθεται στο αστυνομικό τμήμα και να βλέπει μπαλίτσα κάθε Κυριακή».

Τέλος, είπε για τους ορισμούς του σαββατοκύριακου: «Οι ορισμοί είναι καλοί. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τους διαιτητές αν θα κάνουν κακό στον εαυτό τους και μετά στο ποδόσφαιρο. Ο Περέιρα ήταν κατανοητός, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ένα μόνο δεν μου αρέσει: Ότι στη Football League, λέει, θα πληρώνουν τους διαιτητές κάθε μήνα, αντί για πριν από κάθε ματς… Αντίο παιδιά! Εδώ κάτι θα γίνει πολύ γρήγορα. Οι μισές ομάδες θα πάνε… σπίτι τους λόγω οικονομικών προβλημάτων».

Ακούστε όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM:



Δείτε ξανά την επίμαχη φάση:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube