Κορυφαίο Έλληνα διαιτητή φέτος χαρακτήρισε τον Γιώργο Κομίνη ο Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο καθηγητής διαιτησίας εξέφρασε την πίστη πως ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του ντέρμπι αιωνίων σήμερα.

Παράλληλα στάθηκε στα πολλά λάθη που συνεχίζουν να γίνονται, ιδίως από βοηθούς, αποδίδοντάς τα σε διαιτητές που μπήκαν στους πίνακες με το προηγούμενο καθεστώς στην ΕΠΟ για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στους Γιώργο Μαραθιανό και Στέφανο Χάρη για:

-τη διαιτησία σήμερα: «Εύχομαι να μην έχω δουλειά σήμερα, για το καλό του ποδοσφαίρου. Να μην υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις».

-τον Κομίνη: «Ο Κομίνης είναι πολύ καλός διαιτητής. Φέτος έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, που δεν έδωσε ένα πέναλτι στο Ολυμπιακός-Ξάνθη. Φέτος θεωρώ πως είναι ο κορυφαίος διαιτητής. Εύχομαι να πάει καλά το παιδί σήμερα, γιατί το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο».

-τα λάθη των διαιτητών φέτος: «Είναι μια μεταβατική περίοδος. Το καλοκαίρι είχαμε διοίκηση Γκιρτζίκη, τον Οκτώβριο θα είχαμε κανονικά εκλογές και αυτοί ήθελαν να εξυπηρετούν συμφέροντα ενώσεων βάζοντας στους πίνακες παιδιά που δεν ήταν έτοιμα. Λόγω απειρίας και όχι μόνο έχουμε πολλά απανωτά και επικίνδυνα λάθη».

-τη «μάστιγα» των βοηθών: «Το μεγάλο πρόβλημα φέτος είναι οι βοηθοί. Δεν μπορεί να καλύπτεται ο παίκτης από τρεις μπροστά σου και να μην το βλέπεις. Έχεις πρόβλημα. Κι αν το κάνεις 2-3 φορές, πρέπει να πας σπίτι σου».

-το αν έχει «σφυρίξει» εκείνος σε ντέρμπι αιωνίων: «Δεν έχω σφυρίξει ποτέ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Δεν ήμουν καλός. Σε ένα πρωτάθλημα Τύπου, θυμάμαι, όλοι έβριζαν τον διαιτητή κι εκείνος γυρίζει και τους λέει ‘αν ήμουν καλός, σε σας θα σφύριζα;’».

Ακούστε τα όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Δύο λέρες μόνο» του ΣΠΟΡ FM 94,6

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube