Για «αδιαλλαξία» και «αυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ενώ τόνισε πως η καταστολή έχει γίνει «βασική στρατηγική επιλογή» των κυβερνώντων.

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι, το σκεπτικό αυτής της επιστράτευσης δεν αφορά μόνο τη δεδομένη συγκυρία των εξετάσεων και των εκπαιδευτικών. Αφορά μια πολιτική απόφαση που συνιστά μια προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού να εμπεδωθεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα έκτακτων μέτρων στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εστιάζοντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πού μίλησε για συντεχνίες, ο κ. Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι πρόκειται για απόπειρα «να καλύψει την καταστροφική πολιτική που έχει κλείσει δεκάδες επιχειρήσεις, που μας έχει κάνει πρωταθλητές στην ανεργία». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «να παγώσει τα μέτρα η κυβέρνηση, να τα αποσύρει αυτή τη στιγμή, να γίνουν οι εξετάσεις και να αρχίσει ο διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «απανωτές διαψεύσεις του κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας που πάει να διαμορφώσει ο πρωθυπουργός». «Η έκθεση του ΔΝΤ διαπιστώνει ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, και ιδιαίτερα στους τομείς των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών, όπως στα ζητήματα της φοροδιαφυγής. Ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη βδομάδα προανήγγειλε νέα μέτρα», ανέφερε.

«Πάμε να πολεμήσουμε την αποτυχία ενός προγράμματος με την ίδια ακριβώς λογική. Με ύφεση πάμε να πολεμήσουμε την ύφεση. Αυτό είναι αδιανόητο, καταστροφικό, άδικο και αντικοινωνικό», σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φον ντερ Λάιεν: Ε.Ε. και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία Δανίας και Γροιλανδίας

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στα νοτιοδυτικά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά

Τραγωδία στην Κόρδοβα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό δύο τρένων

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Αναφορές για δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Αύριο στο Μαξίμου οι αγρότες με 14 αιτήματα – Κόστος παραγωγής, χαμένο εισόδημα και κτηνοτροφία στο επίκεντρο

Θρίλερ στον Ταΰγετο για 8 ορειβάτες: Τέσσερις οι τραυματίες, οι δύο μεταφέρονται με φορεία

Αιτωλοακαρνανία: Την Τετάρτη η απολογία του 44χρονου για τη δολοφονία του κοινοτάρχη Λιθοβουνίου

Κατάσταση καταστροφής λόγω φονικών πυρκαγιών στη Χιλή – 16 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι

Μάλγαρα: Για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη ετοιμάζονται οι αγρότες - Ποια είναι τα αιτήματά τους