Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς είχε ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Ήταν αυτός που προώθησε την διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ του 1987 στη χώρα, ενώ είχε και σπίτι στην Βάρκιζα. Η ΕΟΚ εξέφρασε την θλίψη της για την απώλειά του, στάθηκε στο έργο του, ενώ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για έναν φίλο της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί την απώλεια ενός εμβληματικού παράγοντα και εργάτη του αθλήματος, ενός μεγάλου ηγέτη, του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Ο εκλιπών είχε βοηθήσει ουσιαστικά την εδραίωση του αθλήματος στην Ευρώπη, ενώ είχε διαχρονικά φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και την Ελληνική Ομοσπονδία, της οποίας τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε την εξής δήλωση. «Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς για μένα υπήρξε πολλά περισσότερα από ένας γνωστός με τον οποίο πορευτήκαμε για χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας πραγματικός, ειλικρινής προσωπικός μου φίλος, ένας συνεργάτης με τον οποίο είχαμε σε κοινό τρόπο σκέψης αλλά που και όταν διαφωνούσαμε, κάναμε εποικοδομητικούς διαλόγους με γνώμονα την πρόοδο του μπάσκετ.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας, είχε σπίτι στην χώρα μας, αλλά είχε βοηθήσει και ουσιαστικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε χρόνια δύσκολα για το μπάσκετ, να το εξαπλώσουμε και να το κάνουμε πρώτο άθλημα στην χώρα. Η θλίψη είναι μεγάλη, η απώλεια το ίδιο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαρτζώκας: «Εκπληκτικό το νέο ΣΕΦ από μακέτες που έχω δει - Εύχομαι να είμαι εδώ και να το ζήσω ως προπονητής»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τις 200 νίκες στο πρωτάθλημα ως προπονητής του Ολυμπιακού

Ζιάγκος: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, αποφασίζει ο Ολυμπιακός πώς θα πάει το παιχνίδι»

Τα highlights από την ιστορική εμφάνιση του Νετζήπογλου και της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μυκόνου

Νετζήπογλου: «Ήταν όνειρο να έρθω στον Ολυμπιακό»

Μπαρτζώκας: «Ποια... κατάρα; Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία ματς Ευρωλίγκας αν μπορούμε»-Τι είπε για Νετζήπογλου

Καθάρισε τη Μύκονο γκαζώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο και με MVP Νετζήπογλου ο Ολυμπιακός!

Όμορφη στιγμή στο ΣΕΦ: Ο Έβανς αποθεώθηκε από κοινό και συμπαίκτες

Ντύθηκε Ντόρσεϊ και Φουρνιέ μαζί: Το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο του Νετζήπογλου με 17 πόντους!

«Σου έφερα χαλβά της πεθεράς μου»: Το απίθανο πλακάτ φίλου του Ολυμπιακού για τον Φουρνιέ!