Με επιθετικό πλουραλισμό και πολλούς πρωταγωνιστές η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.

Έχοντας 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πολύ ποσοστά ευστοχίας στα εντός παιδιάς (17/34 δίποντα, 12/27 τρίποντα) η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 92-83 και επιστρέφει σε τελικό Ευρωλίγκας μετά από 3 χρόνια. «Φτωχή» η εικόνα των Ρώσων, που είχε σε μέτρια βραδιά τους Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, με τον Κάιλ Χάινς να παλεύει μόνος του.

Το ματς
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε πολύ καλύτερα το ματς και με τον Κόρι Χίγκινς να κάνει… όργια, προηγήθηκε 15-9 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Ο γκαρντ των Ρώσων σημείωσε τους 10 από τους 13 πρώτους πόντους της ομάδας του έχοντας 4/5 εντός παιδιάς. Οι διαδοχικές αλλαγές σχημάτων και προσώπων από τον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, έφερε μια κάποια βελτίωση για τη «Βασίλισσα». Εντούτοις, η αστοχία στις βολές δεν επέτρεψε στους Μαδριλένους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στο σκορ.

Έτσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (30-20), με τον Χίγκινς να πετυχαίνει 12 πόντους και την ομάδα του να έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (6/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9/9 βολές). Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παρουσιάζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο έχοντας στην πεντάδα της τους Κοζέρ και Κάρολ. Η ομάδα του Λάσο «έτρεξε» σερί 8-0 και πλησίασε στο -2 (30-28), ενώ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς πετυχαίνοντας 17 πόντους στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου με 5/5 τρίποντα. Κάπως έτσι προηγήθηκε 34-37.

Κάπου εκεί όμως οι δύο ομάδες σίγησαν επιθετικά και «έσφιξαν» την άμυνά τους, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ανακτά το προβάδισμα (38-37) με 4 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου. Ένα ακόμα τρίποντο του Κάρολ ξεκόλλησε τη Ρεάλ από το… 37 μετά από 3,5 λεπτά (38-40). Δύο τρίποντα από Κλάιμπερν, Ντε Κολό έφεραν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο +3 (46-43), όμως η «Βασίλισσα» αντέδρασε εκ νέου και έκλεισε το ημίχρονο με ένα 4-0, με τον Τόμπκινς να πετυχαίνει buzzer beater καλάθι για το 46-47 της ομάδας του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε πιο ζεστά και με ένα σερί 5-0 στο πρώτο δίλεπτο προηγήθηκε 51-47. Για μια ακόμα φορά η Ρεάλ γύρισε και έτρεξε σερί 13-0 για να προηγηθεί 51-60, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά της στο παιχνίδι. Με μία βολή του Χίγκινς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε… διχτάκι μετά από περίπου 6,5 λεπτά, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χάινς που σημείωσε 4 σερί πόντους για να μειώσει σε 56-60. Από ‘κει και πέρα, ο Αγιόν πέτυχε ½ βολές και ένα καλάθι για να διαμορφωθεί το 56-63 για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «έτρεξε» ένα σερί 5-0 και πλησίασε στους τρεις πόντους (61-64). Παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τις λύσεις και με ένα 9-0 έφτασε στο +12 (61-73), που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά της στο ματς. Στη συνέχεια ο Χάινς με τα επιθετικά ριμπάουντ και τη μαχητικότητά του κράτησε ζωντανή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία μείωσε στο -4 (71-75) στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου. Αλλά μέχρι εκεί… Κι αυτό διότι η ομάδα του Λάσο βρήκε τα αντίδοτα και με μεγάλα καλάθια του Γιουλ ξέφυγε πάλι στο σκορ (75-85).

Ένα τρίποντο του Ντε Κολό έδωσε ανάσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (78-85), ενώ η ομάδα του Ιτούδη προσπάθησε να πιέσει και να κλέψει την μπάλα. Με 2/2 βολές του Τόμπκινς η Ρεάλ ξέφυγε στο +9 (78-87), με 53 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Ο Ντε Κολό σκόραρε πάλι με τρίποντο για το 81-87, αλλά ο Γιουλ αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών (2/2) στα 37 δευτερόλεπτα για το 81-89. Δύο ακόμα εύστοχες βολές του Ρούντι διαμόρφωσαν το 81-91, με τον Χίγκινς να μειώνει με κάρφωμα (83-91). Το τελικό 83-92 -από 1/2 βολές του Τέιλορ- έφερε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Κυριακής, όπου θα διεκδικήσει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς το 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 46-47, 56-63, 83-92.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαριά τιμωρία της Ευρωλίγκας σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν!

Παναθηναϊκός: Στο Globalsat VIP Lounge του Telekom Center η αναμέτρηση με τη Ρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης: Τραυματίστηκε και ο Καμπάτσο, αμφίβολος για Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τα παιχνίδια της Euroleague για Νοέμβρη-Δεκέμβρη

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι