Πάθος, ενότητα στα δύσκολα και φυσικά ποιότητα ήταν τα στοιχεία που συνόδευσαν την Εθνική σε όλη τη διαδρομή των προκριματικών μέχρι τη χθεσινή πρόωρη εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε ΚΑΙ στα οκτώ ματς, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για αυτή την πορεία.

«Το συναίσθημα ήταν πολύ έντονο για όλους και νομίζω ότι φάνηκε ξεκάθαρα στην λήξη του αγώνα. Είναι δεδομένο ότι το ίδιο συναίσθημα υπήρξε και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν μέχρι τώρα σε αυτήν την διαδικασία που είχε πολλές ιδιαιτερότητες και που είναι άξια συγχαρητηρίων για τις συνθήκες που δημιούργησαν από την πρώτη φάση, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό το ζητούμενο. Παρότι πλέον η πρόκριση είναι γεγονός, εννοείται ότι θέλουμε μέχρι τέλους να διατηρήσουμε την καλή εικόνα, απλά δεν υπάρχει το άγχος του αποτελέσματος αφού πετύχαμε τον στόχο μας», τόνισε ο 34χρονος φόργουορντ.

«Πέρα από το βασικό στόχο που ήρθε με αυτό το πολύ καλό σερί των οκτώ νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, όσοι ζήσαμε από μέσα αυτήν την προσπάθεια το χαρήκαμε διπλά γιατί πετύχαμε και ένα μεγάλο δέσιμο μεταξύ μας. Η έννοια της ομάδας σε όλα της λειτούργησε, σταθήκαμε ενωμένοι και στις δυσκολίες, συμπαίκτες και τα μέλη του επιτελείου, απολαύσαμε την μεγάλη τιμή της συμμετοχής στην Εθνική και σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια. Η αγωνιστική επιτυχία είναι αξιοσημείωτη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που ανέφερα, δεν ήταν μικρό πράγμα αυτό που καταφέραμε. Στον χθεσινό αγώνα, μπορεί να μην παίζαμε έναν τελικό, όμως δείξαμε ότι αυτή η ομάδα δεν συμβιβάζεται, δεν χαλαρώνει και δεν υπάρχει στιγμή που να μην παλεύει για το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Όσο για τα εναπομείναντα ματς στα προκριματικά; «Μένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια για να τα απολαύσουμε, να χαρούμε στα δύο εντός έδρας και μαζί με τους Έλληνες φιλάθλους που στάθηκαν στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια και μετά με το καλό, να έρθει η ώρα που θα απολαύσουμε όλοι της Εθνική σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το 8ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Πανιώνιος: Με άρωμα Σμύρνης οι νέες φανέλες της σεζόν 2026/27

Νίκησε φιλικά τη Μύκονο η Καρδίτσα

Μπάντιο: «Όλοι δουλεύουν άκρως επαγγελματικά στον Παναθηναϊκό - Μαθαίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού του Ομπράντοβιτς»

Παναθηναϊκός: Κυκλοφορούν την Τετάρτη (9/9) τα εισιτήρια για το 8ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Στο προπονητικό κέντρο της Αρμάνι ο ΠΑΟΚ, συναντήθηκαν και τα είπαν μέλη των δύο ομάδων

Λιόλιος: «Οι ομάδες να προστατέψουν τις επενδύσεις τους και το πρωτάθλημα - Άστοχη η επιλογή Παναθηναϊκού»

Συμφωνία Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τη SUNEL Arena - Τελειώνει και του Λαρεντζάκη στην Ένωση!

Λιόλιος: «Παραπλανητικά τα περί επαγγελματικής διαιτησίας-Δεν θα επιτρέψω τον εκφοβισμό των διαιτητών»

H EOK πρότεινε στις ομάδες να επιλέγουν τους διαιτητές στους αγώνες τους!