Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς στη βόρεια Ζάκυνθο.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με οχήματα του στρατού δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες για να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό Μαριές.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενώ στο σημείο επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα.

Από την Κυλλήνη έφτασαν τη νύχτα 15 πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 5 αναμένονται σήμερα από την βόρεια Ελλάδα. Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο χωριό Αναφωνήτρια από όπου ξεκίνησε η φωτιά έχουν καεί ελαιόδεντρα, ζώα, σπίτια, ένα εστιατόριο και κτηνοτροφικές μονάδες.

«Ζήσαμε την κόλαση χθες» ανέφεραν σήμερα στον ΣΚΑΪ κάτοικοι της περιοχής.

Drones και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμών θα βρεθούν και πάλι στην Ζάκυνθο καθώς εκφράζονται νέες υπόνοιες για εμπρησμούς.

Παράλληλα θα ενισχυθούν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί για την επιτήρηση των δασικών περιοχών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του πυροσβεστικού Σώματος, 76 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μόνο στη Ζάκυνθο από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Οριοθετημένη είναι και η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στα Μέγαρα Αττικής, σε δύσβατο σημείο.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων αλλά και σε δύσβατη περιοχή στις Παππαδάτες Πρέβεζας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας