Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπό τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ, με την κατηγορία της ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, δίνοντας στον Γερμανό διπλωμάτη προθεσμία 48 ωρών να αποχωρήσει από τη χώρα.

«Η Βενεζουέλα θεωρεί απαράδεκτο ότι ένας ξένος διπλωμάτης διαδραματίζει στην επικράτειά της έναν δημόσιο ρόλο πιο κοντά σε αυτόν ενός πολιτικού ηγέτη ευθυγραμμισμένου με τη συνωμοτική ατζέντα εξτρεμιστικών τομέων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αυτοανακηρυχθέντα και αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πρεσβευτής στη Βενεζουέλα χαρακτηρίστηκε μη επιθυμητό πρόσωπο από το Καράκας.

«Συντονίζουμε αυτή τη στιγμή τα επόμενά μας βήματα και με τους εταίρους μας που βρίσκονται στο πεδίο», τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνεχίζεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα: Δεν φαίνεται να είναι η κοπέλα που εθεάθη στη Βάρη

Δύο συλλήψεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Χειροπέδες σε εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες στην Αττική - Ανάμεσά τους και γνωστό μοντέλο

16χρονος άρπαξε το αμάξι της μητέρας του στον Πύργο - Τον καταδίωξαν και επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικά

Πρώτη ποινή 5ετούς κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ - Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

Στην Αθήνα η κηδεία της πριγκίπισσας Ειρήνης - Στο Τατόι η ταφή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η βολεϊμπολίστρια που φέρεται να είχε σχέσεις με τον Ιμάμογλου

Το πιο περιζήτητο ζευγάρι κάλτσες που μετέτρεψε τα παντοπωλεία στον απόλυτο προορισμό μόδας

Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας - Στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη

Εντοπίστηκε νεκρός σε οικοδομή στην Αγία Παρασκευή 25χρονος αγνοούμενος από το Μαρούσι