Εδώ και καιρό οι φήμες για απομάκρυνση του Αρσέν Βενγκέρ από τον πάγκο της Άρσεναλ έχουν φουντώσει. Οι φίλοι της ομάδας είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τη φετινή πορεία των «κανονιέρηδων», ενώ συνυπολογίζοντας το αποτέλεσμα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και τον επικείμενο έβδομο συνεχόμενο αποκλεισμό από τη φάση των «16» του Champions League, o Αλσάτος τεχνικός βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου.

Παρακάτω είναι οι πιθανοί επόμενοι σταθμοί της καριέρας του Βενγκέρ, μια και όπως δήλωσε θα συνεχίσει να προπονεί είτε στην ομάδα της καρδιάς του είτε οπουδήποτε αλλού.

-Παρί Σεν Ζερμέν: Η Γαλλική ομάδα εξετάζει εδώ και αρκετά χρόνια την περίπτωση Αλσατού και ανεξάρτητα από την τεράστια νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ουνάι Έμερι δέχεται αρκετές πιέσεις από τους υπευθύνους της Παρί, μια και οι Παριζιάνοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από τη Μονακό. Ο Αλσάτος τεχνικός αποτελεί την πρώτη επιλογή για την Παρί σε περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία με τον Έμερι.

-Μονακό: Ο Αρσέν Βενγκέρ πέρασε πολύ δημιουργικά χρόνια στην ομάδα του πριγκιπάτου πριν αναλάβει την Άρσεναλ. Ουσιαστικά πρόκειται για την ομάδα που τον έκανε γνωστό ως προπονητή και δεν μπορεί κάποιος να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει εκεί και να δοκιμαστεί εκ νέου στο πρωτάθλημα της χώρας του. Βέβαια ο τωρινός προπονητής της Μονακό, Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει χτίσει μία πολύ καλή ομάδα και την προκειμένη στιγμή δεν υπάρχει λόγος αποχώρησής του.

-Εθνική Γαλλίας: Δεδομένου ότι ο Βενγκέρ έχει φτάσει τα 67 και προπονεί τόσα συνεχόμενα χρόνια, η εθνική ομάδα της χώρας του θα προσφερόταν για μία πιο ξεκούραστη αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα προοπτική για τη συνέχεια της καριέρας του. Η Ομοσπονδία μάλιστα παρακολουθεί από κοντά την πιθανή αποχώρηση του τεχνικού από τους Λονδρέζους σκοπεύοντας να τον πλησιάσουν όταν αποφασιστεί κάτι. Ακόμη, δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πιθανό να συνεργαστεί με τον Ντιντιέ Ντεσάμπς.

-Κίνα: Οι Κινέζοι έχουν βάλει σκοπό να αναδείξουν το ποδόσφαιρο στη χώρα τους και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να το καταφέρουν. Η οικονομική δυνατότητα όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και ικανή να πείσει παίκτες παγκόσμιας κλάσης να φύγουν από την Ευρώπη και να παίξουν στο πρωτάθλημα της Κίνας. Έτσι δε μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πλησιάσουν και παγκοσμίου φήμης προπονητές όπως είναι ο Βενγκέρ. Μάλιστα, ο Αλσάτος έχει ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην Ανατολή όταν έφυγε από τη Μονακό και πριν πάει στην Άρσεναλ, οπότε δεν είναι και τόσο άτοπο το σενάριο για Κίνα.

Επιμέλεια: Νίκος Στίβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube