Επικαιροποίηση των προγραμματικών συμφωνιών και ανασχηματισμός ήταν τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

«Η συζήτηση που είχαμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχιστεί μεθαύριο το απόγευμα, γιατί υπάρχουν διεθνείς υποχρεώσεις του πρωθυπουργού και κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δικές μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι συζητήθηκε η «προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας, οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης που βασίζεται στην καλόπιστη θεσμική ισοτιμία των κομμάτων και βεβαίως η ανάγκη να αξιολογήσουμε πού βρίσκεται η χώρα, πού πηγαίνουμε και ποιες είναι οι προτεραιότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν είναι η ΕΡΤ το βασικό αντικείμενο, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η ανάγκη σεβασμού της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης.

Το βασικό είναι η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση συνεργασίας και όχι ως μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που απλώς ανέχεται τους δύο εταίρους.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμα ότι βασικό θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις, ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις πραγματικές, όχι προχειρότητες, αντιφάσεις, οπισθοδρομήσεις.

«Έχουμε πολλά να πούμε για αυτά που έγιναν, για αυτά που δεν έγιναν…», πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα για την ΕΡΤ ότι «Είμαστε υπέρ της ριζικής μεταρρύθμισης, της ριζοσπαστικής αλλά με βάση θεσμικό πλαίσιο ψηφισμένο από τη Βουλή και νέο σχήμα που θα έχει προκύψει μετά από σοβαρή μελέτη και θα έχει συμφωνηθεί».

«Η προσωρινή διαταγή που έδωσε ο προεδρος του ΣτΕ λέει αυτό που είπαμε ευθύς εξ αρχής, ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα και το δικαιωμα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος».

«Κανείς δε μπορεί να διακόψει τις εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να μαυρίσει την οθόνη, να διακόψει την επαφή με τον απόδημο ελληνισμό του ΡΙΚ του euronews και άλλων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων που ενημερώνουν τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης…», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η απόφαση του Στε επιτάσσει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επαναληφθούν οι εκπομπές και οι διαδικτυακές δράσεις του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Τίποτα δε μπορεί να γίνει έξω από τα όρια του Συντάγματος και του νόμου, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς φάνηκε να δέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης προσώπων (ανασχηματισμού), η διαμόρφωση ενός ουσιαστικού σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Πρέπει πρώτα να λύσουμε θέματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης με αφορμή την ΕΡΤ.

«Ο αγώνας γίνεται για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, την πολιτική μας σοβαρότητα, την προοπτική της κυβέρνησης, την αγωνία του ελληνικού λαού που δεν θέλει εκλογές», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι Νεάντερταλ ήταν ικανοί να κάνουν οδοντιατρικές εργασίες σε χαλασμένα δόντια- Τα ευρήματα έρευνας

Θεσσαλονίκη: Μετά τη Ryanair, αποχωρεί και η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια το φορολογικό νομοσχέδιο

Ανησυχία στην Ευρώπη μετά τη νέα εξουσία που αποκτά ο Πούτιν για στρατιωτικές επιχειρήσεις

Κλίμα έντασης στις φοιτητικές εκλογές - Καταγγελίες για παρατυπίες σε σχολές και τμήματα

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση του εισοδήματος νοικοκυριών το δ' τρίμηνο του 2025 (3,3%)

Νικολά Σαρκοζί: Ποινή φυλάκισης επτά ετών ζητούν οι εισαγγελείς

Χανιά: Nεκρός άνδρας εντοπίστηκε μέσα στις παλιές δικαστικές φυλακές

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 περιπτώσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Μέτωπο Εμπαπέ με την ακροδεξιά: Οι δηλώσεις για τις εκλογές και η απάντηση Λεπέν - Μπαρντελά