Την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα παρουσία του Αστέρα Τρίπολης σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και το ενδεχόμενο μεταγραφών στην περίοδο του Ιανουαρίου σχολίασε ο Στάικος Βεργέτης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.


Ο τεχνικός των Αρκάδων αναφέρθηκε σε όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα η ομάδα του, αλλά και στο μελλοντικά τους σχέδια, αναλύοντας το πλάνο που έχει φέρει την επιτυχία στον Αστέρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη:
Για την πορεία του Αστέρα: «Είχαμε βάλει ένα στόχο. Μέχρι να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που βιώνει η ομάδα πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη θα έχει δυσκολίες. Είχαμε απώλειες, αλλά τις λιγότερες δυνατές. Κρατηθήκαμε κοντά στις πρώτες ομάδες, παίζοντας παράλληλα στην Ευρώπη και αυτό ήταν αυτό που θέλαμε».

Για το παιχνίδι του Αστέρα και το μερίδιο που έχει ο ίδιος στην επιτυχία: «Η δουλειά είναι ομαδική. Ορίσαμε κάποια θέματα τακτικά με τους παίκτες μας, συζητήσαμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας και συνεχίζουμε έτσι. Η βάση και η οργάνωση είναι η αμυντική λειτουργία. Σε όσα παιχνίδια υποτιμήσαμε τον αντίπαλο ή ήμασταν κουρασμένοι και χάσαμε την ισορροπία και την πειθαρχεία στην άμυνα, το πληρώσαμε. Είτε ο αντίπαλος ήταν η Τότεναμ, είτε ο Πανιώνιος. Οι παίκτες μας το έχουν καταλάβει και έτσι προχωράμε. Ομάδες όπως η Βέροια και η Ξάνθη που διανύουν πολύ καλή περίοδο και έχουν ποιότητα, δεν μας έκαναν ούτε φάση. Επιθετικά προσπαθούμε με ταχύτητα να χτυπήσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας: «Να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Η ικανοποίηση δεν είναι μόνο ότι ο αστέρας εξασφαλίζει μια θέση στα πλέι οφ και παίρνει ένα εισιτήριο για Ευρώπη. Αυτά τα έχει κάνει ξανά, πρέπει να στοχεύσει ψηλότερα. Είναι πολύ νωρίς όμως να πούμε που μπορεί να φτάσει».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο μεταγραφών: «Το ρόστερ θεωρώ πως είναι πλήρες, αλλά γίνεται αναζήτηση για κάτι εξαιρετικό. Αν κάτι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο στην ομάδα και να προσφέρει κάτι πιο ποιοτικό απ’ αυτό που ήδη υπάρχει, θα το πάρουμε. Δεν υπάρχει καμία τρέλα για μεταγραφές. Στην ομάδα υπάρχει χημεία που δομείται από το καλοκαίρι και είναι δύσκολο να μπει κάποιος και να εναρμονιστεί σύντομα».

Για το αν αλλάξει κάτι η ενδεχόμενη λύση της συνεργασίας με τον Ουσέρο: «Ακόμα κι αν φύγει ο Ουσέρο, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Μεγάλη απώλεια σίγουρα, όμως ήδη κάποιοι τον αντικαθιστούν και η ομάδα περπατάει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ταρέμι: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι θύμα πολέμου - Είναι αθώα, αξίζουν την ειρήνη»

Πρόστιμο 18.000€ στην ΑΕΚ για το ματς στο Πανθεσσαλικό - Ποινές και σε ΠΑΟΚ, Κηφισιά

Κετσετζόγλου: «Ξαφνικά ανακαλύφθηκε ένα πέναλτι - Ανησυχητικό αυτό που είδαμε στη Νεάπολη ενόψει της συνέχειας»

Η… καλημέρα του Παναθηναϊκού με την «παράσταση» της Λεωφόρου!

Σταματέλος: «Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ ο Μπρούνο για ΠΑΟΚ - Ερωτηματικό ο Ποντένσε, αρχηγική η παρουσία του Ρέτσου»

Δεσύλλας: «Επιβεβαιώνει την πρόοδο και αρχίζει να… δένει ο Παναθηναϊκός - Το πιο γεμάτο του ματς με Μπενίτεθ»

Τσορμπατζόγλου: «Προκαλεί μια ανησυχία η εικόνα του ΠΑΟΚ - Το δεύτερο πέναλτι είναι ο ορισμός του απρόσεκτου»

Τι συμβαίνει σε τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού-ΑΕΚ: Ποια ομάδα βγαίνει πρώτη και με ποια κριτήρια

ΑΕΚ: Το μήνυμα Νίκολιτς και οι κινήσεις για αντίδραση

«Όχι το ίδιο λάθος», το μήνυμα στον Ολυμπιακό ενόψει ΠΑΟΚ